03 decembrie 2013

Băsescu îi face platformă lui Ponta


Prin scoaterea din prim-plan a condiţiilor reale UEFMI (devalizarea "cu acte" a patrimoniului de stat) şi fluturarea (de către Ponta) a "neajunsurilor" care ar decurge din neaplicarea acordului: "imposibilitatea" de a mări pensiile şi salariul minim.

România TV:

C.T. Popescu: Victor Ponta iese în câștig din disputa privind memorandumul cu FMI

„Ceea ce vedem e o ecuaţie manipulatorie, propagandistică de ambele părţi. Traian Băsescu mizează pe un punct sensibil din inconştentul clar colectiv”, a spus CTP.

„E vorba de cetăţeni din mediul urban, care au legătură cu circuitul banilor, cu mecanismele comerciale şi pentru care măsura de creştere a preţului benzinei are o anumită semnificaţie. De partea cealaltă sunt cetățenii mai putin conștienți de asta, cei care sunt sensibili la creşterea salariului si a pensiei. Categoria extremă sunt cei care spun: ce-mi pasă că va creşte preţul benzinei, eu nu am mașină”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia jurnalistului, Victor Ponta iese în câștig din intervenția președintelui din această seară.

„Aşa cum s-a grăbit s-o facă si o va mai face, va spune: eu vreau să vă măresc salariile, să fie totul bine și românul sa prospere, dar nu pot din cauza lui Băsescu. Nu ne lasă cu Fondul, cu bugetul (...) Îl va acuza constant pe Traian Băsescu pe plan intern și asta e mană cerească în a acoperi precarităţile actului de guvernare”, a spus el.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că Traian Băsescu are un „deficit de imagine pe care el însuși l-a constatat și l-a exprimat public. (...) Și-a asumat această postură de moșier, de latifundiar pe banii statului, pentru că asta e imaginea care se duce în conştientul colectiv”.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: