07 octombrie 2013

Zice ceva Ivan, dar zice doar o parte...


[...] O sa fac un pronostic care n-o sa placa nimanui. De fapt, am mai scris despre asta si voi mai scrie, dar subiectul merita sa fie tratat cu maxima seriozitate 24/7.

In 2-3 ani Romania isi va inceta existenta in calitate de subiect al dreptului international. In Europa se construieste un stat centralizat, dupa modelul (upgradat) al lui Otto I. Europa va fi transformata intr-o federatie de regiuni (nu tari!) si va fi guvernata de o structura centralizata. Centralizarea UE si regionalizarea tarilor europene vor face in asa fel incat puterea de la Bucuresti/Sofia/Roma etc sa aiba atributii pur formale. Daca banii vor fi impartiti la nivelul baronilor locali, "disciplina financiara/bugetara" va fi impusa de la Bruxelles (a se citi: Berlin), iar noua constitutie va avea prevederi care transfera in mod expres suveranitatea tarii in mainile structurilor europene, Romania nu va mai exista. Ne vom intoarce intr-o situatie asemanatoare cu cea din sec XI cand inca nu existau nici cele 3 tari romanesti, doar ca de aceasta data toate "regiunile" ("comitatele") vor fi subordonate unei puteri centrale europene.

Daca nu se schimba nimic in contextul intern si international, principala problema nu va fi "Refacerea Romaniei Mari" si nici "sa nu pierdem Transilvania". Pe ordinea de zi va fi atingerea unor scopuri marete, dar greu realizabile, de exemplu: "sa unim din nou Muntenia cu Oltenia".

Daca va pare ca regionalizarea este o chestiune monstruoasa, asteptati putin si o sa vedeti "euro-regionalizarea" in care regiunile din diverse tari vor fi "cusute impreuna" printr-un singur "buget de dezvoltare". Sa vedeti atunci cat de "usoara" va fi refacerea unitatii teritoriale. (Eric Pickles a descris bine planul: 'The EU are trying to wipe us off the map'.

Exista solutii pentru a scapa din malaxorul SUE. E problematic de gasit politicieni capabili sa le aplice in practica.


Pentru o imagine de ansamblu, ar trebui citit şi

Un comentariu :

Riddick spunea...

"Ivan", adică "Valentin Mândrăşescu", de la Vocea Rusiei.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: