17 octombrie 2013

PDL tot nu s-a-nvăţat minte


E clar că mascarada cu "revizuirea Constituţiei" e centrată pe regionalizare (scopul real). După cum spune şi Boc:
"Eşecul realizării regionalizării de către Guvernul USL va costa România miliarde de euro, pe care le vom pierde de la UE în exerciţiul financiar 2014-2020. Fără regionalizare, România nu va fi în stare să aibă bani suplimentari de la UE, se va menţine aceeaşi birocraţie stufoasă care este şi acum, vom merge în continuare cu geanta, cu rucsacul la Bucureşti pentru a ni se aproba proiectele, când ele puteau fi aprobate de la nivel regional şi vom pierde şansa ca, la nivel de regiune, să atragem fonduri europene şi să nu fim nevoiţi să mergem prin Guvern, aşa cum mergem în momentul de faţă"
 
"Regionalizarea poate fi făcută şi fără revizuirea Constituţiei, o soluţie fiind comasarea judeţelor, dar pentru asta trebuie să ai curaj politic, să propui reforme în interesul României, nu în interesul politicienilor. Prin faptul că nu există acest curaj politic, România va pierde miliarde de euro în exerciţiul financiar următor. Cei de la USL se tot leagă de revizuirea Constituţiei, se poate face regionalizarea şi prin revizuirea Constituţiei, dar ceea ce nu spune nimeni de la USL este că se poate şi fără."


USL a speculat electoral lozincile PDL şi ale lui EuroBăse, cu "SUE" şi regionalizarea fără referendum, prin "judeţe mari". Dar măcar declară că va încerca să joace după reguli, cu referendum (de va fi falsificat sau nu, precum cel din 2003, rămâne de văzut). PDL (prin Boc, dar şi prin alţii - Vasile Blaga, Alin Tişe, Dorin Florea) continuă să susţină regionalizarea fără referendum, arătându-şi profundul dispreţ faţă de naţiune.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Dar e foarte simplu...

NU BRUXELUL ÎŢI ADUCE VOTURILE, CHIT CĂ-I LATRI LOZINCILE !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: