13 octombrie 2013

Cine îl ascunde pe Isărescu?


VoxPublica:

Roşia Montană: cine îl ascunde pe Isărescu? Update HG 73/28.01.2000

Pe tot parcursul derulării tranzacției legate de exploatarea aurului si a metalelor rare de la Rosia Montana se pot identifica elemente ba dubioase ba care frizeaza penalul.

De departe evenimentul cel mai “interesant” s-a petrecut in 2000 in timpul Guvernării Isarescu. Tot atunci se decideau si sponsorizarile anuale de 5000 USD pentru demnitari si specialiștii decisi de RMGC.

In acel moment, Octombrie 2000, dreptul de exploatare a fost transferat cu titlu gratuit de la stat (care detinea 20% din afacerea comuna) la privat (care detinea 80% din afacerea comuna).

Acesta este cel mai valoros gest făcut de reprezentanții statului pe tot parcursul tranzacției.

Spre marea surpriza a majoritatii celor interesati de subiect, din declaratiile realizate in timpul audierilor comisiei parlamentare pe subiectul Rosia Montana rezulta ca acest document semnat in timpul Guvernării Isarescu este de negăsit.

Ale cui semnături si vointa se ascund prin “pierderea” documentelor legate de acest transfer de valoare de la stat la privat?

Ordinul 310 al ANRM, din octombrie 2000, pentru transferul licentei de exploatare a perimetrului Rosia Montana catre compania Rosia Montana Gold Corporation este semnat in mandatul Premierului Isarescu. Licența de exploatare fusese acordata companiei de stat Minvest in decembrie 1998.

HG73 din 28.01.2000 poate fi consultata aici.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: