20 august 2013

De ce n-a mai continuat mărirea redevenţelor?


Începută de guvernul Boc în decembrie 2011, dar abandonată "din motive administrative" şi nereluată nici de guvernul Ungureanu, nici de guvernele Ponta I&II. "Nu a mai ajuns" la Monitorul Oficial.

Cumva, fiindcă "era greşită" creşterea redevenţei la aur (şi alte metale nobile) de la 4% la 8%? Ponta anunţă acum un 6% (la Roşia Montană), Băsescu spunea (în 2011) că "în privinţa exploatării aurului avem, printr-un procent de 4%, cea mai mare redevenţă din Europa". Se poate impozita suplimentar profitul rezultat din extragerea de minereuri, petrol şi gaze, dincolo de nivelul redevenţelor.

La vremea discuţiei proiectului de ordonanţă de urgenţă, apăruse o ştire cum că Boc i-a pus în vedere secretarului de stat care l-a redactat să apară o anumită redevenţă, mai mare, pentru petrol ("cu adresă" Petrom-OMV), iar la următoarea şedinţă de guvern secretarul de stat s-a prezentat cu aceeaşi cifră, sfidându-l pe premier. Apoi, ordonanţa s-a făcut pierdută.

3 comentarii :

Anonim spunea...

Lasa ca are cine sa le dea ''fonduri''; atit lor cit si oricarui alt stat est-european care isi va ''scutura'' jugul imperiului bolsvic , u.e..
Asta pina ce vor intra in alt ''imperiu''.
Asa au spart occidentalii sistemul socialist, asa va fi spart si imperiul u.e.-ist !!!
Romania ar face bine sa fie mai retinuta in a condamna politica actuala a ungariei, exceptie facind actiunile iredentiste, incurajate si ele, ca intotdeauna, de la Rasarit !
Apoi , vazind si facind !

Riddick spunea...

Comentariul era, probabil, pentru postarea http://riddickro.blogspot.ro/2013/08/ue-s-speriat-de-independenta-ungariei.html :)

Guvernul ungar actual nu susţine iredentismul, cel puţin nu pe faţă.

Nu cred că scopul nostru ar fi să căutam "un alt imperiu". Dacă e să vină, vine fără să-l alegem.

Riddick spunea...

Pe 27 decembrie 2011, Guvernul a adoptat două ordonanțe de urgență pentru modificarea Legii 85/2003 (Legea Minelor) şi a Legii 238/2004 (Legea Petrolului), însă Emil Boc nu a mai semnat actele normative adoptate tot de el în ședință.

Actualul Guvern, Mihai-Răzvan Ungureanu, a informat presa, în martie 2012, că actele normative de majorare a redevențelor nu au putut fi transmise la Monitorul Oficial fără semnătură premierului și, prin urmare, nu sunt în vigoare.

În consecință, actualul Guvern urmează să reintroducă în circuitul de avizare cele două ordonanțe de urgență de majorare a redevențelor.

Prin majorarea redevenţelor, Guvernul estima în decembrie 2012 o creştere a veniturilor la bugetul de stat cu circa 282 milioane lei pe an (aproximativ 70 de milioane de euro).

În 2010, veniturile estimate din redevenţe miniere şi petroliere se ridică la 1,194 miliarde de lei (circa 290 milioane de euro).


http://cursdeguvernare.ro/redeventele-ce-i-a-cerut-traian-basescu-guvernului-si-ordonanta-nemaisemnata-de-emil-boc.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: