05 iunie 2013

Unanimitate în trădare


Opoziţia (minus UDMR, care nu-i în opoziţie - Ponta îl are consilier pe Frunda) are cinci oameni în comisie. Toţi au fost de acord cu îngreunarea ieşirii României din UE, chiar dacă ar putea veni un moment oportun de a o face :
Comisia de revizuire a Constituției a completat articolul 10 al legii fundamentale, iar în noul format se va stipula calitatea de membru al Uniunii Europene pentru România.

Amendamentul a fost susținut de deputatul minorităților Varujan Pambuccian și adoptat cu unanimitate.

Completarea Comisie vine la articolul 10 al Constituției și introduce un nou alineat: “România este stat membru al Uniunii Europene”.
Toţi cei prezenţi. Au lipsit trei, ca să deruteze lumea (nu se publică nominal situaţiile voturilor). Că dacă erau 23/23, ştiam că atunci când apar două voturi contra sau unul contra şi o abţinere (cum au şi apărut), sunt de la PP-DD (care alt partid s-ar opune porcăriilor ?). PP-DD are doi membri în comisia de 23 de membri.

Articolul 10: Relații internaționale (forma actuală)
 

România întreține și dezvoltă relații pașnice cu toate statele și, în acest cadru, relații de bună vecinătate, întemeiate pe principiile și pe celelalte norme general admise ale dreptului internațional.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: