27 iunie 2013

Replierea


Bandiţii fug de verdictul popular al referendumului, iar unul de-al lor - Băsescu - le-a dat oportunitatea să-l poată valida prin cuplarea cu alegerile prezidenţiale din 2014, spre a fi o prezenţă mai mare. CĂ ÎN TOAMNA ASTA NU SE VALIDA NICI CU 30%!
#şulfe   #PontaBass
Căcărău:
   Jurnalist: Spuneaţi aseară că ar fi potrivit să se organizeze referendumul odată cu alegerile prezidenţiale. Este şi poziţia partidului? 
   Crin Antonescu: Am spus că nu este exclus. Este o variantă pentru că alegerile prezidenţiale sunt un moment în care există în primul rând un interes electoral mai mare. Doi, este primul moment electoral de după acest termen de un an.  

   Jurnalist: Există un plan referitor la regiuni atâta timp cât nu veţi putea face referendumul anul viitor?
   Crin Antonescu: Noi nu putem să avem regiuni oficial, în afară de forma care există acum. Nu putem să avem regiuni pentru că este neconstituţional, în Constituţie avem delimitate foarte clar formele de organizare administrativ-teritoriale şi acolo nu sunt prevăzute regiunile.
   Jurnalist: Există o variantă să se creeze regiunile şi totuşi să rămână la titulatura de judeţe?
   Crin Antonescu: Teoretic da, dar iarăşi este o chestiune pe care nu o decid eu sau nu o decidem numai noi.
PDL bate câmpii, CCR n-a dejucat nimic, ci a facilitat ! "Decizia CCR a dejucat tentativa USL de a promova o Constituţie nedemocratică cu votul a doar puţin peste un milion de români."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: