15 iunie 2013

Cum are grijă de toate el, Băsescu...


După ce este pe cale să rezolve cu reducerea cvorumului de validare la 30% ("Voi aștepta, dacă CCR va da drumul la referendumul cu 30%, o să aștept să fie legea în vigoare și pe urmă emit decretul, ca să profit de pragul de 30%"), acum Băsescu anulează şi decizia CCR privind obligativitatea luării în consideraţie a rezultatului referendumului din 2009 de către actualul parlament, la revizuire.

Adică, mai clar: Băsescu, prin eşecul planificat al referendumului-bis, anulează obiecţia CCR (implicită, prin decizia precedentă privind referendumul din 2009) asupra tezelor de revizuire deja trecute de comisie sau în curs de adoptare. Şi astfel "se dă verde" pentru referendumul principal, de regionalizare. Şi se anulează astfel şi singurul motiv pentru care PDL a anunţat că ar boicota referendumul constituţional.

Funar:

RE-REVIZUIREA CONSTITUŢIEI ŞI RE-REFERENDUMUL PENTRU 300 DE PARLAMENTARI

"[...] De ce trebuie anulat practic referendumul din anul 2009 printr-un alt referendum, în vara anului 2013? Simplu. Pentru a putea fi înfăptuită re-revizuirea Constituţiei (operaţiune în curs de desfăşurare) şi împărţirea României, prin aşa-zisa regionalizare. Aceste două obiective diktate de la Bruxelles sînt acum blocate de rezultatul referendumului din 2009. Acesta se încearcă a fi anulat prin organizarea noului referendum în luna august a.c., în timpul concediilor, cînd sînt 99% şanse ca el să fie invalidat prin neparticiparea cetăţenilor la vot. De ce să meargă alegătorii la urne a două oară pentru a vota ceea ce au votat şi validat în anul 2009? În filmul „Balamucul“ s-a ajuns la episodul „Re-referendumul“ pe tema Parlamentului unicameral. Conform scenariului, în anul 2009 alegătorii români au votat pentru un Parlament cu o singură Cameră şi cu 300 de parlamentari. În vara anului 2013, foarte puţini alegători se vor prezenta la vot la referendumul cu aceleaşi întrebări ca în anul 2009. Ca urmare, re-referendumul va fi invalidat de Curtea Constituţională. Se va trage concluzia (ştiută deja) că Poporul Român s-a răzgîndit din anul 2009 pînă în anul 2013 şi nu mai vrea Parlament unicameral, ci bicameral, aşa cum a fost de la Alexandru Ioan Cuza pînă în prezent, cu excepţia perioadei comuniste. Pe cale de consecinţă, Curtea Constituţională va lua act şi va ţine seamă de ultima voinţă a alegătorilor ce se vor prezenta într-un număr foarte mic la referendum şi astfel se dă undă verde la re-revizuirea Constituţiei (menţinîndu-se Parlament bicameral) şi, ulterior, la regionalizarea României. [...]"

10 comentarii :

Gogu spunea...

In acest caz vom veni buluc la referendum si vom re-valida ''referendumul''din 2009, obligindu-i sa re-revizuiasca Legea Fundamentala cu prevederi adecvate(o camera, 300 de alesi).
In acest fel va fi sah la usl, iar poporul nu va veni la referendumul re-revizuirii Constitutiei.
Iar noua Moscova va inghiti galusca si se va ocupa de altceva, ca si asa nu mai are mult timp pina se autodistruge(sau o va distruge valul de revolutii, cum zicea un intelept mai deunazi).
Cit despre problema nationala din Transilvania, ce se vrea autonoma, independenta sau cum dracu le mai trece unor timpiti prin cap, sa o mai resolve si ardelenii si sa nu mai miaune la Bucuresti, asa cum a fost cu diplomele bilincve de la Tg. Mures. De ce nu au iesit in strada vreo 20 de mii sa se faca liniste. Asa, demonstreaza ungurii la Bucuresti, pina ne vom apuca, intr-o zi, sa facem ordine, ca nu se mai poate !

Riddick spunea...

Mi-e că ambele variante sunt pierzătoare pentru noi. Dacă venim mulţi şi validăm referendumul-bis, asta nu opreşte decât parlamentul bicameral, nu şi regionalizarea. Vor pune, în loc de Senat, Camera Regiunilor. De-abia că "facem antrenament" să ne prezentăm la referendumul principal, cel de regionalizare.

Crystal Clear spunea...

Nu mai ai blogroll sau este in revizie ?

Riddick spunea...

E totul bine la mine. Dă refresh, poate este de la net (viteză mică şi nu încarcă bine pagina).

Crystal Clear spunea...

Gata, vad...Nu se vedea cu nici un browser. Poate a fost doar temporar.
Mă speriasem..

Gogu spunea...

Ce I-o fi apucat pe astia, ca prosti nu sint ?!

Gogu spunea...

Daca va fi asa sa iesim si noi, cu MILIOANELE si sa-l comemoram pe Antonescu si alti eroi ai nemului, interzisi de tradatori !!!
Nastase ar trebui sa nu mai scoata capul pina trece Stixul, fiindca el a dat ''norma'' aia imbecila !

Riddick spunea...

Ce naiba să comemorăm, când la TVR este "Ora regelui" săptămânal (sâmbăta) ?! Antonescu a avut şi multe părţi criticabile.

Mausoleul PCR din parcul Carol, acum este "al Eroilor Neamului":

Continuă atacurile la istoria şi identitatea naţională

Citesc o ştire incredibilă :

În preajma sărbătoririi Zilei Eroilor, din 13 iunie 2013, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor organizează, mâine, Ziua Porţilor Deschise la sediul său din str. General Candiano-Popescu nr. 6, informează Ministerul Apărării Naționale.

Cu această ocazie, între orele 10.00 şi 10.30, la Mausoleul Eroilor Neamului va avea loc festivitatea de depunere, în rotonda mausoleului, a patru urne cu pământ adus de Asociaţia „Tradiţia Militară” de la Ţiganca (Republica Moldova), Odessa (Ucraina), Sevastopol (Ucraina) şi Stalingrad (Federaţia Rusă), patru localităţi în care Armata română a suferit pierderi în vieţi omeneşti deosebit de grele în Al Doilea Război Mondial.

Prin urmare, "Monumentul eroilor luptei pentru libertatea poporului și a patriei, pentru socialism", a devenit... Mausoleul Eroilor Neamului. Nu o să caut acum legi, OUG-uri sau HG-uri ca să desluşesc când s-a produs "metamorfoza"...

Un rol l-a avut şi primarul general al Bucureştiului (din 2004), Traian Băsescu, care s-a opus demolării "monumentului" (acelaşi personaj denunţa peste doi ani, teatral, regimul comunist).

Pentru cei care nu cunosc prea bine istoricul locului respectiv, trebuie spus că în 1923 s-a inaugurat, aproximativ pe locul pe care se află acum mausoleul, Mormântul Soldatului Necunoscut. Acesta a fost "transferat" lângă Mausoleul de la Mărăşesti pe vremea regimului Gh. Gheorghiu-Dej, construindu-se pe acel platou de pe dealul din "Parcul Libertăţii" (fostul parc Carol, inaugurat în 1906, la jubileul de 40 de ani de domnie ai lui Carol I), un mausoleu în care au fost înmormântaţi diverşi lideri sau militanţi comunişti (inclusiv Dej), care au fost "evacuaţi" după 1989 (familiile i-au reînhumat). Atât în rotondă (la interior), cât şi în cripte, pe exteriorul mausoleului, placate cu marmură neagră. Se pare că unii care erau deja morţi la inaugurarea mausoleului au fost aduşi aici şi reînhumaţi, ceva gen criptele de lângă Zidul Kremlinului.

Spuneam că este vorba de un alt atac identitar. Să avem în vedere doar porcăria de la Muzeul Naţional de Istorie a României, unde s-a plantat o abominaţie chiar la intrarea principală.

Gogu spunea...

http://www.buletindecarei.ro/2013/06/criminalul-de-razboi-miklos-horthy-comemorat-duminica-in-covasna.html
Acesta este link-ul pe care am omis sa-l pun cind ziceam chestia aia cu comemorarea lui Antonescu !
Eu nu-l pot judeca pe Maresal si nu stiu ce greseli a facut, sau daca a facut si crime sau alte faradelegi.
Dar despre horty am citit mai multe si nu cred ca ar putea fi, macar, amintit in aceeasi fraza cu Maresalul !
Daca cineva se indoieste de cele intimplate romanilor din Ardealul ocupat, atunci nu mai e ceva de facut !

Riddick spunea...

Naşpa.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: