17 mai 2013

Unul dintre liderii Partidului Noua Republică, Ştefan Vlaston, face apologia puciului Ponta-Băsescu-UE


Ziare.com:

Ştefan Vlaston: Spre modelul Putin-Medvedev în România

(citate)

Istoria o fac oamenii politici. Nu popoarele.

Este valabil si in Romania, unde se pare ca presedintele Traian Basescu a tesut un plan politic impreuna cu Victor Ponta si-l duc la indeplinire pas cu pas, cum o arata ultimele evenimente.

Repudierea si separarea completa a lui Traian Basescu de PDL pare sa fi fost o conditie expresa ceruta de Ponta. S-a realizat si pus in scena in mod artistic: "adio PDL, adio PD".

La schimb, presedintele a cerut spargerea USL si eliminarea PNL de la guvernare. Inghitise prea multe de la PNL in 2012, pentru a nu-si calcula precis muscatura de scorpion, de obicei mortala.

Divergentele pe modificarea Constitutiei dintre PNL si PSD au devenit notorii, aprobarea unor modificari pe placul lui Victor Ponta era din ce in ce mai improbabila. La care PSD n-a reactioant, asteptand, probabil, spargerea USL.

Este posibila inscrierea lui Ponta in aceasta cursa si eventuala numire, in functia de premier, a lui Traian Basescu. Sprijinit de propria miscare, MP, devenita partid, nu se stie inca de ce amploare.

Astfel modelul Putin-Medevedev se va implementa si in Romania, dupa ce a functionat cu relativ succes in Rusia. Nu stiu daca este un titlu de glorie sau de mandrie, dar asta se pare ca va urma.

Ei bine, coabitarea de succes, chiar sacrificand partenerii de mai ieri, este menita sa-l spele pe Ponta de toate pacatele anului 2012.

Victor Ponta o fi inteles ca o majoritate parlamentara, chiar coplesitoare, nu face doi bani, fara resursele financiare necesare unei guvernari care sa multumeasca populatia. Aceste resurse exista doar la confratii europeni, care asculta mai degraba de Basescu, nu de Ponta. Ca are la activ si plagiate, si lovituri de stat, aproape o persoana nongrata in UE

In politica nu exista onoare sau fair. Exista doar oportunitati si calcule. Uneori meschine, dar daca duc la succes sunt bune si ele.

Evenimentele zilelor si saptamanilor viitoare, citite si in aceasta cheie, vor confirma, sau nu, implementarea modelului Putin-Medvedev in Romania.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: