14 mai 2013

Dragnea minte cu nonşalanţă


"Pentru Spania, s-a dovedit că regiunile sunt un motor de dezvoltare şi este important pentru noi să cunoaştem structura şi competenţele lor, relaţiile de colaborare între diferitele structuri ale administraţiei, cum este organizat procesul de descentralizare în această ţară", a declarat Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Fals - în Spania regiunile au dat faliment şi cerşesc bani de la guvern:
“Catalonia cere să fie salvată”, titrează ziarul El País, după anunţul lui Artur Mas, cum că regiunea pe care o conduce, Catalonia, va cere asistenţă financiară din partea Guvernului central de la Madrid. Catalonia este una dintre cele mai bogate regiuni din Spania, dar şi cea mai îndatorată, până la nivelul de 42 de miliarde de euro, având de rambursat 5,7 miliarde de euro în 2012. Este a treia regiune, după Valencia şi Murcia, care se vede nevoită să solicite asistenţă prin intermediul Fondului de lichidităţi al regiunilor (FLA), care are o capacitate de 18 miliarde de euro.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: