24 aprilie 2013

Trădătorii nici măcar nu se mai ascund !

 
După ce Ponta se declara gata să pună în discuţie statul naţional unitar, prin acceptarea (eventuală) a numărului de 16 regiuni cerut de UDMR şi prin acceptarea "simbolurilor" autorităţilor locale (adică, "steaguri" !), Cristian Pârvulescu (trepăduşul însărcinat cu regizarea dezbaterilor de la Forumul Constituţional) anunţă că "s-ar putea sa fie necesară" modificarea Articolului 1 din Constituţie, adică eliminarea caracterului de stat suveran. Ori, prin Articolul 152/1 ("limitele revizuirii"), aceasta se interzice explicit.
Cristian Pârvulescu a declarat, miercuri, la Târgu Mureş, că modificarea articolului 1 din Constituţie a fost "problema cea mai controversată" în cele peste 30 de întâlniri avute până acum în ţară.
Pârvulescu a spus că, fiind vorba de o procedură de revizuire a Constituţiei, crede că anul acesta "nu se va umbla la articolul 1", explicând că sunt limite care prevăd că nu pot fi revizuite articolele privind "caracterul unitar, naţional, indivizibil, suveran, al statului, forma de guvernământ, limba naţională", însă, pe de altă parte, există şi propuneri pentru o nouă Constituţie, "care să ţină cont şi de noul cadru european".

"În măsura în care un nou tratat european urmează să fie realizat în perspectiva câtorva ani, probabil după alegerilor europene din 2014, s-ar putea să fim nevoiţi să modificăm articolul 1. Altfel spus, să oferim mai clar elementele de suveranitate Bruxelles-ului, pentru că în momentul de faţă există doar un articol foarte vag în Constituţie în ceea ce priveşte relaţiile noastre cu Uniunea Europeană. Doamna Merkel explica în ultimele zile că pentru ieşirea din criză este nevoie de o cedare mai clară de suveranitate. Or, asta va presupune, nu numai în cazul nostru, al Franţei şi al altor state, modificarea acelor articole care sunt protejate de articolele speciale privind limitarea modificării constituţionale. Cred că, în România, anul acesta nu se va umbla la articolul 1, dar odată dezbaterea începută, cu proxima modificare constituţională, care ar putea avea loc în câţiva ani, s-ar putea discuta despre, eventual, o nouă Constituţie, pentru că altfel nu văd soluţia", a afirmat el.

Pârvulescu a spus că o discuţie serioasă la nivelul întregii societăţi româneşti este necesară, întrucât "există foarte multă emotivitate", iar problema naţională este privită foarte serios, astfel că "există riscuri importante dacă politicienii vor trece dincolo de o anumită graniţă pe care cetăţenii o consideră de netrecut".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: