21 aprilie 2013

Maurul și-a facut datoria, sau planul de compromitere a "dreptei"


Cu ghilimele fiindcă PDL n-a fost de fapt de dreapta (și nici vreun alt partid parlamentar).

Ce ciudat: în decembrie 2009 - ianuarie 2010 era cam aceeași majoritate anti-PDL ca în aprilie 2012, la căderea guvernului Ungureanu, și totuși s-a găsit o grupare, UNPR, care să dea iluzia PDL-ului că va putea guverna ca vioara întâi.

Iar PDL, pentru doi ani și cinci luni de iluzii, și-a compromis șansele, scăzând la 16%.

De ce or fi făcut PSD și PnL mutarea asta ? Pentru că nu aveau chef să facă ce a făcut PDL în 2010 și s-au gândit că e mai bine să stea alții "la încasare" (având în vedere că urmau să fie transpuse în fapt diktatele UEFMI). Iar aplicarea lor a fost asociată imagologic cu dreapta, deși la ratificarea lor în parlament a fost vot unanim.

Acum, UNPR s-a întors la bază, a fuzionat cu PSD. Ponta: "Vreau să spun câteva cuvinte despre o rană care nu s-a închis, dar trebuie să o închidem spunând adevărul, despre colegii care au plecat la UNPR şi s-au întors. Le-am reproşat momentul dificil şi, fiind corect, le-am mulţumit pentru că anul trecut, sub presiuni, într-o situaţie tensionată, au ţinut frontul alături de noi pentru acest nou guvern".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: