17 martie 2013

Jaful PDUSL, în cifre (parţial...)



1. Înainte de privatizare, producţia de ţiţei extras era de cca. 6 milioane de tone/an. În 1976, România înregistrase 14,2 milioane tone şi 33,4 miliarde Nmc (normali metri cubi) gaze naturale.

2. În anul în care se discută problema, 2010, OMV, care se laudă cu investiţii de miliarde şi aport de tehnologie, producea 4 milioane tone de ţiţei ! (Din sală, cineva – o voce feminină – a strigat „4,7 milioane tone !”)

3. Corect, am spus, aşa să fie… Dar dacă în ţară, în România, nu prelucraţi decît cel mult 1,8 milioane tone ţiţei, la rafinăria Brazi (ARPECHIMUL fiind închis), ce faceţi cu restul producţiei ? Unde o stocaţi ? Sau o duceţi în Austria pe barje, încălcînd normele internaţionale, în materie vamală… Sau nu o declaraţi, să nu plătiţi acea infimă redevenţă de 4% (în lume, redevenţa este de 16-22%) !

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Super postare !

Trebuie să se unească toţi cei ca Marian Rizea şi sa spună adevarul
Ne vom strânge toţi in jurul lor !

Riddick spunea...

Vai, dar Rizea este ceauşist ! (nu ştiai ?!). ;-)

Crystal Clear spunea...

Special s-a creat atmosfera asta împotriva securităţii romqne.
Este o alta faţă a războiului psihologic împotriva romanilor.
Cea mai puternică. Ne distruge apararea..

Riddick spunea...

Văd că Ciripoi (S.R.-S) a iniţiat o lege care interzice serviciilor să aiba activităţi comerciale (firme sub acoperire). Pâi aşa omori apărarea, astfel se pot infiltra în anumite medii mai greu accesibile. Condiţia este ca serviciile să lucreze în interes naţional.

Crystal Clear spunea...

Nu ne mai mirăm de SRS...
Câţi nu sunt care trebuie să plătească pentru trădare. Sper să nu se aprobe o astfel de lege

Jigodiile care trădează se simt imediat..
Trebuie oprite la timp


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: