20 februarie 2013

Protest eurosceptic la Cluj, perturbat cu diversiunea anti gaze de şist


Ponta s-a dus la Cluj ca să asiste la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa germanului Gunter Verheugen, fost comisar european.

Evenimentul a fost întâmpinat cu proteste explicit eurosceptice, dar printre care s-au strecurat şi alte mesaje.

Ziua de Cluj:

Tinerii care au protestat în sală au fost invitaţi să iasă afară, iar pancartele au fost strânse de oameni de la Securitate. Tinerii spun că acest protest nu a fost planificat dinainte, ci ei au venit individual la ceremonie.

Aceştia susţin că protesteză împotriva politizării evenimentului academic şi îl acuză pe Gunter Verheugen că a venit la Cluj pentru a-şi face imagine şi pentru a-şi reface cariera politică.

"Mesajele noastre se adresează atât Guvernului României, cât şi Primarului Clujului, Emil boc, membrilor academici clujeni care au luat o decizie pripită de a acorda o astfel de distincţie şi lui Gunter Verheugen pentru că a primit titlul. Suntem împotriva acţiunii de a da o distrincţie politică în cadrul academic. Aţi urmărit motivaţia UBB pentru acest eveniment? S-a spus foarte clar că Verheugen e premiat pentru minunata sa contribuţie de a integra România în UE, fapt care ne-a dus acces spre bunăstare. Aderarea la UE nu a adus bunăstare românilor. Mici antreprenori au avut de suferit. În procesul de negociere, România a fost umilită, România nu a negociat nimic", a spus Raluca Duminicioiu, unul dintre protestatari.

Ziare.com:

Cativa tineri au protestat, miercuri, in sala Aula Magna a Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca in timp ce fostul comisar european Gunter Verheugen isi tinea discursul de acceptare a titlului de doctor Honoris Causa.

Tinerii au ridicat mai multe foi de hartie pe care erau scrise mesaje impotriva exploatarii gazelor de sist.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: