26 februarie 2013

Dictatura minorităților (electorale) în UE, sau cum să pierzi votul şi să câştigi alegerile


Ieri s-au încheiat alegerile în Italia. Clica bilderbergo-comunisto-socialistă a obţinut (cumulat) sub 40% din voturi, dar prin legea electorală va avea majoritatea în camera inferioară a parlamentului, formaţiunea lui Bersani fiind prima clasată, chiar dacă nu a atins... 30% din voturi !

La fel ca în Grecia, aceeaşi "democraţie" simulată, aceleaşi "minorităţi majoritare".

În coaliţia socialistului Bersani apare şi partidul separatist al austriecilor din "Tirolul de Sud". Mai multe detalii despre rezultate - aici.
Conform cifrelor, coaliţia de stânga a câştigat 29,55 la sută din voturi faţă de 29,18 la sută pentru coaliţia de dreapta a lui Silvio Berlusconi însă legea electorală îi permite să ocupe 340 din 630 de locuri în camera inferioară chiar şi cu această diferenţă mică.

În Senat, conform primelor cifre date de ministerul de Interne, stânga a obţinut 97 de locuri cu 31, 63 la sută din voturi faţă de 110 pentru dreapta chiar dacă aceasta a obţinut doar 30,71 la sută din voturi.

2 comentarii :

Riddick spunea...

Pe vot, Berlusconi plus Beppe Grillo trec de 50%.

Riddick spunea...

Partid "popular"/PPE pe listă socialistă. Berlusconi e certat - pe bune ?! - cu Merkel şi cu PPE.

În coaliţia socialistului Bersani apare şi partidul separatist al austriecilor din "Tirolul de Sud".

http://en.wikipedia.org/wiki/South_Tyrolean_People%27s_Party


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: