15 ianuarie 2013

Țapul Geolog (E.C.), propagandist al globaliștilor


Cum dracu' de m-a păcălit (1992-2000)? Deși am avut dubii de la început. Dar abia după 2000 l-am şi văzut drept ceea ce era în realitate.

Ales în consiliul director al Institute for Cultural Diplomacy (cu sediul la Berlin), inaugurează o filială a ICD în România, la Universitatea Babeș-Bolyai (care își reconfirmă statutul de platformă de lansare a unor teze antiromânești). 

"Formularea proiectului", doar după stabilirea (de către cine?) a unei "viziuni clare asupra Europei". Așadar, proiectul va fi adaptat la acea viziune. Altă teză : "ong-izarea" politicii, acele "politici apolitice" despre care vorbea Václav Klaus.

Interviu AGERPRES: "Azi nu se mai poate vorbi de un proiect pentru România dacă nu există o viziune clară în privinţa Europei şi mai ales a unei lumi puternic fracturate, în care societăţile premoderne, moderne şi postmoderne coexistă. Acest proiect se poate construi numai în societatea civilă şi numai în mediile elitei intelectuale din societatea civilă, eliberată de presiuni politice. Totodată, un proiect pentru România nu mai poate fi realizat izolat, într-un laborator din România. De aceea, în forurile la care particip am încercat să propun reprezentanţi de frunte ai României."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: