17 decembrie 2012

Rusia mizează pe PnLPCA3 şi nu are încredere în PSDPonta?!


Vocea Rusiei : "Şueta cea de taină de la Cotroceni"

Dacă textul „actului de coabitare” va fi incompatibil cu promisiunile făcute în perioada campaniei electorale, atunci liderii USL se vor confrunta cu câteva pericole serioase. Un risc evident este „răscoala baronilor locali” care se vor simţi trădaţi de conducerea alianţei de guvernare. Pe baroni nu-i va interesa neconcordanţa dintre acţiunile lui Ponta & Antonescu şi interesele electoratului, dar în mod cert îi va irita la maxim faptul că aranjamentele în relaţia cu Băsescu au fost făcute fără consultarea lor. Al doilea risc major este „răscoala Antenelor”. Liderii USL pot deveni peste noapte inamicii numărul unu ai trustului Intact. În condiţiile în care echipa lui Dan Voiculescu este vizibil marginalizată, iar Daniel Constantin nu a fost prezent la „şueta cea de taină”, devine probabil scenariul unui atac mediatic menit să le amintească liderilor USL despre rolul „puterii a patra” în ecuaţia politică.

Ce NU se va schimba după alegeri

Ni se vor servi, noi nou, texte care vor glorifica meritele privatizarii intreprinderilor sau a proprietatii de stat. Au inceput deja cu Posta Romana fiindca, potrivit ideologiei neo-liberale imbratisata necritic de PSD, managementul privat este "by default" superior celui de stat.

Dezmembrarea PDL, tot mai aproape

Langa PDL sunt doua barci de salvare: FC si PNTCD si o a treia in constructie: NR. Cinci personalitati daca pleaca din PDL, de exemplu: Baconschi, Papahagi, Macovei, Voinescu si Cristian Preda si se va declansa instantaneu valul migrationist.

România nu apare "acolo"

  • La Conferinţa ITU de la Dubai s-a încercat trecerea unui tratat mondial care ar fi cenzurat Internetul. Dintre 151 de state participante, l-au semnat 89 (lista). România şi alte şase ţări nu apar (pe listă apar doar poziţiile a 144 de ţări). Deci, care este poziţia României: pentru, contra, sau abţinere ? (ministerul comunicaţiilor a declarat că este împotriva "acelor prevederi").

Euro – cel mai devreme în 2017

România ar trebui să adere la Mecanismul Ratelor de Schimb II (ERM II) pentru a adopta euro în intervalul 2017 – 2020, potrivit studiului “Rata de schimb de echilibru şi factorii săi – cazul României” lansat de Comisia Naţională de Prognoză (CNP). Astfel, este pentru prima dată când specialiştii arată, “negru pe alb”, că termenul de aderare la zona euro, anul 2015, este irealizabil.

Cât costă mâncarea la poarta fermei. Şi cu cât ajunge în magazine

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: