03 decembrie 2012

Condiţiili


De-aia se vrea privatizarea şi a Transgazului: să exporte OMV gaze româneşti. Deşi, neprivatizat, ar face statul investiţia respectivă. "Necesară", "urgentă". N'aşa?!
Transgaz: condiţiile tehnice pentru exportul de gaze naturale vor fi create la finele anului 2015

Transgaz, compania naţională de transport al gazelor naturale, spune că exportul de gaze prin conducta Arad-Szeged, care leagă sistemul naţional de transport cu cel al Ungariei, va fi posibil în trei ani de zile.
Ponta : "Ideea e următoarea: exportăm gaze româneşti, importăm gaze ruseşti la un preţ triplu. Sigur că avem o problemă cu legislaţia europeană care spune că trebuie să lăsăm să exportăm, dar pe de altă parte am şi o răspundere politică şi domnul Chiţoiu are sprijinul meu să găsim o soluţie." 

Băsescu : "Pentru linişte, vă pot spune că sigur Comisia Europeană îşi face treaba, pentru că odată intrat în Uniunea Europeană trebuie să respecţi regulile jocului, dar vă pot spune că în momentul de faţă nu există condiţii tehnice pentru ca România să poată exporta gaz, România doar poate primi gaz. Depinde de România când va avea aceste condiţii tehnice."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: