21 decembrie 2012

Băeţi, după ce veţi păşi peste linia pe care vă vom fi trasat-o pe pământ, vom juca "fără reguli". Bine ?



Semnul fiarei – pentru cine vrea să înțeleagă

Ponta a trebuit să-l arate.

Modificarea constituției prin prima reașezare administrativă din 1968 încoace – ca să-l citez aproximativ; pot găsi exact cuvintele dacă e nevoie. Acesta e semnul fiarei.

Reorganizarea din 1968 a fost una românească, pe baze tradiționale și conform cu interesele naționale. A anulat regiunile impuse de sovietici, a reintrodus județele, a anulat autonomia teritorială din mijlocul țării, a distrus orice șansă de implementare a unui plan de tip Valev, a unificat țara administrativ, a readus unitățile administrative logice ca dimensiuni și prerogative.

Atît, deocamdată. U(RS)E nu poate decît să-și copieze prototipul istoric.

Ponta, nu îți acord nici un fel de încredere și nu mă reprezinți, cu guvernul tău subordonat UE și FMI, decît pentru că așa îmi impune legea țării. Dar cînd îmi vei fărîmița țara la comandă externă, nu voi recunoaște o constituție care anulează însăși ideea ce îi dă sens, anume unitatea națională. Poate mă vei alunga tu atunci, cu veneticii de la care primești directivele, poate te voi alunga eu și cu milioanele ce se trezesc, vom vedea. N’așa?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: