27 noiembrie 2012

Ponta prezintă poziţia USL în privinţa UE şi a monedei euro ca pe o "alternativă de stânga"Varianta de stânga a europlasticilor, ca să adere bizonu' USL la proiect.

Ponta deviază poziţia de principiu asupra UE şi a monedei euro către social, către dezbaterea "stânga vs dreapta", spre a o "vinde" mai uşor votanţilor USL.
Ponta, în 2011, la conferinţa PES de la Atena

Ponta, azi, la finalul întrevederii cu premierul slovac Robert Fico:

"Problema nu este moneda euro, ci dacă în Europa există, în continuare, voinţa continuării proiectului european. România îşi păstrează ca obiectiv fundamental intrarea în zona euro, dar trebuie să fie pregătită din toate punctele de vedere pentru a nu întâmpina dificultăţi, aşa cum au întâmpinat alte state. (...) Cred că România trebuie să intre în zona euro cât mai curând, la momentul la care suntem pregătiţi", a spus Victor Ponta.
 


"Dincolo de moneda euro, rămâne problema proiectului european. Sunt convins că este nevoie, în viitor, de mai multă construcţie europeană, de mai multă solidaritate, de o decizie clară de a ne concentra pe ceea ce este important pentru Europa şi nu doar pe problemele interne. Inclusiv discuţia despre mecanismul financiar multianual este o problemă de principiu. Nu putem să avem un buget mai mic şi mai multă Europă. Nu putem să avem diferenţe şi mai mari între ţările din Vestul Europei şi noile membre ale UE. Dincolo de cifre şi sume exacte, rămâne acest principiu. Şi aici, România şi Slovacia, care au trecut prin perioada comunistă, sunt ţări care cred în proiectul european", a mai spus primul ministru.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Ştefan Vlaston, 2013: "Chiar evoluţia spre SUE, Statele Unite ale Europei, cu cedări de suveranitate, este benefică pentru România. Lăsată de capul ei, cu un popor pasiv, care nu ştie să-şi apere democraţia şi statul de drept, se pot întâmpla oricând evenimente precum cele din vara 2012, când justiţia, statul de drept, democraţia, au fost puse într-un imens pericol şi doar intervenţiile UE şi SUA ne-au salvat de la derapajul spre o nouă dictatură, machiată şi fardată ca fiind 'democraţie originală'."


Ştefan Vlaston, 2015 ("Statele Unite ale Europei, acum ori niciodată"): "Este momentul adevărului. Avem nevoie de un nou proiect, un nou tratat, pentru constituirea Statelor Unite ale Europei (SUE). Cu reguli clare, cu avantaje clare pentru cei care aderă la proiect, cu responsabilităţi clare ale guvernelor, cu limitări de suveranitate pntru cei care aderă la Uniune. Fără independenţă economică, dacă independenţa înseamnă să iei bani împrumut, după care să nu-i mai restitui. Un guvern SUE unic, cu prerogative clar delimitate. Un buget al SUE comun, folosit după nevoi, de fiecare ţară, sub control SUE. Ponderea în instituţiile de control să fie dată de nivelul contribuţiei la bugetul comun, altfel ne întoarcem la evenimente precum cele de azi din Grecia."


Postări populare (nu P.P.E. !):