27 noiembrie 2012

Ponta prezintă poziţia USL în privinţa UE şi a monedei euro ca pe o "alternativă de stânga"Varianta de stânga a europlasticilor, ca să adere bizonu' USL la proiect.

Ponta deviază poziţia de principiu asupra UE şi a monedei euro către social, către dezbaterea "stânga vs dreapta", spre a o "vinde" mai uşor votanţilor USL.
Ponta, în 2011, la conferinţa PES de la Atena

Ponta, azi, la finalul întrevederii cu premierul slovac Robert Fico:

"Problema nu este moneda euro, ci dacă în Europa există, în continuare, voinţa continuării proiectului european. România îşi păstrează ca obiectiv fundamental intrarea în zona euro, dar trebuie să fie pregătită din toate punctele de vedere pentru a nu întâmpina dificultăţi, aşa cum au întâmpinat alte state. (...) Cred că România trebuie să intre în zona euro cât mai curând, la momentul la care suntem pregătiţi", a spus Victor Ponta.
 


"Dincolo de moneda euro, rămâne problema proiectului european. Sunt convins că este nevoie, în viitor, de mai multă construcţie europeană, de mai multă solidaritate, de o decizie clară de a ne concentra pe ceea ce este important pentru Europa şi nu doar pe problemele interne. Inclusiv discuţia despre mecanismul financiar multianual este o problemă de principiu. Nu putem să avem un buget mai mic şi mai multă Europă. Nu putem să avem diferenţe şi mai mari între ţările din Vestul Europei şi noile membre ale UE. Dincolo de cifre şi sume exacte, rămâne acest principiu. Şi aici, România şi Slovacia, care au trecut prin perioada comunistă, sunt ţări care cred în proiectul european", a mai spus primul ministru.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mirel Axinte ("Bleen"), 2016: "A vorbi despre o Uniune a națiunilor e absurd atâta timp cât Uniunea în sine e o reacție împotriva națiunilor. Est-europenii au văzut aderarea la UE ca o ocazie pentru afirmarea națională, după 50 de ani de bocanc rus. Sunt națiuni tinere și întârziate, nedezvoltate, care nu și-au dus copilăria național-acneică până la capăt. De națiuni nu mai poate fi vorba în UE. Națiunea e un onanism sinucigaș și păgubos. Fuse și se duse. Da, noi, esticii, suntem neterminați național dar asta e, timpul nu stă în loc pentru noi. Nu ne-am exersat suficient statalitatea și națiunea dar nu ne mai putem întoarce în secolul XIX.
Singura șansă a UE e transformarea în federaţie.
E nevoie de federație din două motive:
1) Guvernările statelor, indiferent de ce grupări s-ar afla la putere, nu pot influența sau bloca politicile federale. Indiferent ce țăcăniți ajung la putere în unele state componente, UE și politicile federale nu sunt afectate.
2) Statele membre nu pot părăsi uniunea și nu se pot juca de-a șantajul.
Cum se vor împăca etniile, națiunile, într-o astfel de construcție federativă?
Cum se vor aglutina?
Imigrația din afara Europei și migrația în interiorul Europei. Ăsta e răspunsul. Marile centre urbane nu mai au identitate națională și acest trend se va extinde. Dinamica socială și economicătransformă identitatea națională în identitate europeană."


Mirel Axinte ("Bleen"), 2017: "Orice acțiune de subminare a suveranității naționale pentru occidentalizarea României e o acțiune benefică. Obiectivul final și idealul nostru ar trebui să fie topirea statalității românești într-un stat (federal/confederal) european-occidental. De fapt, nu ar trebui să fie, chiar ăsta e."

Postări populare (nu P.P.E. !):