27 noiembrie 2012

Ponta prezintă poziţia USL în privinţa UE şi a monedei euro ca pe o "alternativă de stânga"Varianta de stânga a europlasticilor, ca să adere bizonu' USL la proiect.

Ponta deviază poziţia de principiu asupra UE şi a monedei euro către social, către dezbaterea "stânga vs dreapta", spre a o "vinde" mai uşor votanţilor USL.
Ponta, în 2011, la conferinţa PES de la Atena

Ponta, azi, la finalul întrevederii cu premierul slovac Robert Fico:

"Problema nu este moneda euro, ci dacă în Europa există, în continuare, voinţa continuării proiectului european. România îşi păstrează ca obiectiv fundamental intrarea în zona euro, dar trebuie să fie pregătită din toate punctele de vedere pentru a nu întâmpina dificultăţi, aşa cum au întâmpinat alte state. (...) Cred că România trebuie să intre în zona euro cât mai curând, la momentul la care suntem pregătiţi", a spus Victor Ponta.
 


"Dincolo de moneda euro, rămâne problema proiectului european. Sunt convins că este nevoie, în viitor, de mai multă construcţie europeană, de mai multă solidaritate, de o decizie clară de a ne concentra pe ceea ce este important pentru Europa şi nu doar pe problemele interne. Inclusiv discuţia despre mecanismul financiar multianual este o problemă de principiu. Nu putem să avem un buget mai mic şi mai multă Europă. Nu putem să avem diferenţe şi mai mari între ţările din Vestul Europei şi noile membre ale UE. Dincolo de cifre şi sume exacte, rămâne acest principiu. Şi aici, România şi Slovacia, care au trecut prin perioada comunistă, sunt ţări care cred în proiectul european", a mai spus primul ministru.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.D.L., 2012: "Este nevoie ca Europei să-i fie prezentat un nou plan, care să-i ghideze dezvoltarea viitoare. Trebuie să fie clar pentru toţi că uniunea monetară nu poate supravieţui fără o uniune fiscală, care să ducă spre o integrare mai amplă şi mai largă. Acest plan trebuie acceptat şi de populaţie. El trebuie explicat clar şi arătat drept o cale de dezvoltare spre o societate liberă şi cu instituţii transparente. Chestiunea integrării europene va reprezenta tema faţă de care se vor poziţiona partidele politice din Europa în acest început de secol XX. Se vor crea două fronturi: pro şi contra integrării. Este important ca frontul pro să se constituie într-o coaliţie capabilă să învingă actorii contra."

Postări populare (nu P.P.E. !):