27 noiembrie 2012

Ponta prezintă poziţia USL în privinţa UE şi a monedei euro ca pe o "alternativă de stânga"Varianta de stânga a europlasticilor, ca să adere bizonu' USL la proiect.

Ponta deviază poziţia de principiu asupra UE şi a monedei euro către social, către dezbaterea "stânga vs dreapta", spre a o "vinde" mai uşor votanţilor USL.
Ponta, în 2011, la conferinţa PES de la Atena

Ponta, azi, la finalul întrevederii cu premierul slovac Robert Fico:

"Problema nu este moneda euro, ci dacă în Europa există, în continuare, voinţa continuării proiectului european. România îşi păstrează ca obiectiv fundamental intrarea în zona euro, dar trebuie să fie pregătită din toate punctele de vedere pentru a nu întâmpina dificultăţi, aşa cum au întâmpinat alte state. (...) Cred că România trebuie să intre în zona euro cât mai curând, la momentul la care suntem pregătiţi", a spus Victor Ponta.
 


"Dincolo de moneda euro, rămâne problema proiectului european. Sunt convins că este nevoie, în viitor, de mai multă construcţie europeană, de mai multă solidaritate, de o decizie clară de a ne concentra pe ceea ce este important pentru Europa şi nu doar pe problemele interne. Inclusiv discuţia despre mecanismul financiar multianual este o problemă de principiu. Nu putem să avem un buget mai mic şi mai multă Europă. Nu putem să avem diferenţe şi mai mari între ţările din Vestul Europei şi noile membre ale UE. Dincolo de cifre şi sume exacte, rămâne acest principiu. Şi aici, România şi Slovacia, care au trecut prin perioada comunistă, sunt ţări care cred în proiectul european", a mai spus primul ministru.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Toader Paleologu, 2011 (regretă că pentru schimbările introduse în Constituție este necesară consultarea cetățenilor, pe care-i mai consideră și proști): "Cred că, într-adevăr, e necesară integrarea în Constituție a acelor prevederi privind deficitul. Constituția noastră e rigidă, nu e ca alte Constituții care pot fi amendate de către Parlament sau de către un congres mai larg. În Franța se convoacă congresul constituțional și se face o reformă. Nu e necesar referendumul. La noi, din păcate, din câte înțeleg, va fi nevoie și de un vot în Parlament și de un referendum. Frica mea e că un referendum cu o întrebare atât de tehnică nu poate suscita mare interes din partea publicului. E o chestiune tehnică, pe care nu o înțelege toată lumea sau pentru care nu se pasionează toată lumea".

Postări populare (nu P.P.E. !):