20 octombrie 2012

USL joacă la cacealma


Da: laaa-cacealma

Mai întâi, nu a dat nicio declaraţie sau comunicat privind rezultatele Consiliului European ("Ce face domnia sa joi, ce poziţii spune şi mai ales la ce anume angajează România nu ştiu nici eu, aşa cum nu ştie nici Parlamentul României"; "Nu am discutat cu preşedintele şi nici nu este programată vreo întâlnire la întoarcere").

Iar acum vine cu o găselniţă, o comisie care să stabilească linia României în privinţa bugetului UE. 

Deci, s-ar înţelege că nu sunt divergenţe pe temele majore, cum a fost cea de acum, uniunea bancară europeană. Dacă taci, înseamnă că ai acceptat.
Constituţia României, Articolul 91./1. (Atribuții în domeniul politicii externe)
  • Președintele încheie tratate internaționale în numele României, negociate de Guvern, și le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate și acorduri internaționale se încheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii stabilite prin lege.
Guvernul a decis constituirea unui consiliu care să stabilească poziţia României în negocierile din UE privind bugetul 2014-2020, structură condusă de primul-ministru, dar în care nu sunt incluşi membri ai Preşedinţiei, reprezentanţii altor instituţii putând participa doar dacă sunt special invitaţi.Consiliul va fi format din primul-ministru, toţi miniştrii cu excepţia celui al Apărării, precum şi preşedinţii Comisiei Naţionale de Prognoză şi Institutului Naţional de Statistică, conform unei hotărâri aprobate recent de Guvern.
MEDIAFAX
Ponta: "Eu nu am spus nici că sunt în favoarea, nici că sunt împotrivă, am spus că doar trebuie să analizăm ce înseamnă (uniunea bancară). Sunt convins că Ministerul de Finanțe și Banca Națională vor avea un punct de vedere foarte aplicat. România trebuie să acţioneze mult mai serios când e vorba de temele europene. Noi, de obicei, eram primii care săream în sus de bucurie şi după aceea vedeam ce înseamnă pentru România. Sunt convins că domnul preşedinte Băsescu nu se poate angaja în numele României, ci şi-a dat cu părerea. În numele României se pot angaja Parlamentul României, Guvernul. Domnia sa are o părere şi are dreptul la o părere. Ceea ce pot să vă spun, însă, este că în mod sigur Guvernul, în consultare cu Parlamentul şi cu Banca Naţională, va avea o poziţie oficială în perioada următoare. Domnul Băsescu are o părere, eu sunt mai aşezat, mai înţelept, şi prefer să-i ascult pe cei care se pricep înainte să-mi dau cu părerea doar că să dea bine la cineva".

Leonard Orban: "Sunt nişte lucruri pe care le avem în vedere în negocierile extrem de complicate care se derulează în momentul de faţă, fie că vorbim de propunerile Comisiei Europene legate de prima etapă a Uniunii bancare, fie că vorbim de celelalte proiecte pe termen mai lung".

2 comentarii :

Riddick spunea...

Joacă teatru ca să ia voturile naţionaliste şi eurosceptice pe care nu le-a atras PP-DD.

Riddick spunea...

PDL/ARD nici măcar nu se gândesc, ei cred că le vin voturi de la "Europa".

Ungureanu (Forţa Civică): "Probabil pentru guvernul actual amânarea aderării la Schengen nu constituie o ştire. Discursul naţionalist şi antieuropean al noii majorităţi de centru-stânga a demonstrat, în ultimele luni, că liderii USL nu înţeleg vocaţia europeană a României. Probabil domnii Crin Antonescu şi Victor Ponta ar prefera ca România să revină într-o zonă gri, a nimănui, unde nu ar trebui să dea socoteală nimănui pentru acţiunile de subminare a statului de drept,' a arătat fostul şef de guvern. 'Din fericire, însă, acest lucru nu mai este posibil. România s-a angajat ireversibil pe calea europenizării, europenizare care este sinonimă cu stabilitatea, prosperitatea şi demnitatea naţională. Aceeaşi Europă care a tras pe linie moartă procesul aderării la Schengen a transmis, ieri, la Bucureşti, un mesaj foarte clar: marile puteri europene, partenerii noştri din Uniune aşteaptă revenirea la cârma ţării a forţelor de centru-dreapta. Prietenii noştri din Uniune au încredere că forţele politice responsabile din Alianţa."

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/153459-Comunicat-de-pres-Fora-Civic.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: