17 octombrie 2012

Talente


Putem s-o luăm cum vrem noi, să dăm dreptate cui vrem noi, dar e un semn grav de disfuncţionalitate instituţională, iar USL se vede că joacă electoral, neasumându-şi public poziţiile comune (cu Băsescu şi PDL) faţă de temele UE, pe care le reconfirmă la vot în parlament sau în cadrul organismelor UE.
Premierul Victor Ponta a declarat marţi că nu va discuta cu preşedintele Traian Băsescu despre reprezentarea României, în această săptămână, la Consiliul European de la Bruxelles, însă a precizat că, în cazul în care şeful statului va solicita Guvernului vreun document, îl va primi.

"Mâine (miercuri - n.r.), domnul Băsescu, pentru că nu are un aparat propriu şi dacă are nevoie de orice documente de la Guvern sigur că i le punem la dispoziţie. În rest, ce face domnia sa joi, ce poziţii spune şi mai ales la ce anume angajează România nu ştiu nici eu, aşa cum nu ştie nici Parlamentul României", a afirmat Ponta, marţi seară, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, întrebat dacă va transmite un document preşedintelui Traian Băsescu cu privire la Consiliul European de pe 18 şi 19 octombrie.

(AGERPRES)

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: