14 octombrie 2012

Lacheii de la București (ambele haite) zic că "nu se poate face nimic"


Doar PP-DD e de altă părere (dintre forțele relevante, altfel voci mai sunt). Sunt din ce în ce mai sigur că Orban pregătește ieșirea Ungariei din UE.

Daniel Constantin: "S-au încercat tot felul de negocieri la Comisia Europeană, de a modifica tratatul. E imposibil."

Stelian Fuia: "Noi am acceptat prin tratatul de aderare această clauză, această obligație, ca la 31 decembrie 2013 vom liberaliza piața terenurilor agricole. Și cine vorbește astăzi că vom putea impune un moratoriu de câțiva ani de zile se înșală."



Viktor Orban: Ungaria se va opune cumpărării de terenuri agricole de către străini 

Şeful guvernului ungar, care a anunţat noua măsură sâmbătă în cadrul unei reuniuni a tinerilor fermieri, a declarat că odată intrată în vigoare legislaţia, investitorii străini nu vor mai putea achiziţiona terenuri arabile, dând asigurări că reguli similare se aplică în ţări precum Franţa sau Austria. 

Viktor Orban şi-a anunţat de asemenea intenţia de a moderniza sectorul agricol pentru "a întoarce pagina" agriculturii socialiste, cu ocazia acestui congres al tinerilor membri ai Asociaţiei ungare de Agricultură care s-a desfăşurat la Cegel (65 km la sud de Budapesta). 

"2013 va aduce schimbări în agricultura ungară aşa cum nu s-a mai întâmplat în ultimii 50-100 de ani", a adăugat el. 

Orban a precizat că proiectul de lege, în dezbatere în Parlament, ar proteja terenul arabil de speculanţi şi bancheri şi ar promova deţinerea de terenuri de către fermierii mici şi mijlocii în detrimentul marilor fermieri. 

Legea va permite de asemenea recuperarea "terenurilor furate prin intermediul contractelor de cumpărare îndoielnice", potrivit şefului guvernului ungar, care a declarat că aceste contracte litigioase ar trebui revizuite şi, dacă este cazul, anulate. 

Guvernul de la Budapesta a decis de asemenea crearea unei bănci agricole publice pentru agricultori şi construirea unui nou sistem de irigaţii în întreaga ţară, a adăugat Viktor Orban. 

(AGERPRES)

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Am vazut saptama asta prin satele din Nord gospodarii in care erau tractoare mici.Oamenii resusesc sa-si cumpare pana la urma si isi cultiva singuri pamantul.
Alta chestie interesanta este ca lumea a inceput sa creasca iepuri in curte, pe timpul verii.Se inmultesc foarte repede, toamna ii taie,pastreaza o pereche de prasila si au carne peste iarna .Carnea e iepure are mai multe proteine decat cea de pui.

Riddick spunea...

Au început să crească și capre, sunt mai puțin pretențioase la hrană decât oile (mănâncă și scaieți uscați). Blana, oricum e cumpărata la calitatea a 2-a sau a 3-a.

Am avut ocazia să vizitez o fermă în jud. Mureș, prin anii '90. Viță, meri, terenuri în pantă. Foloseau tractoare mici de 45 CP, unele pe șenile (pt. pantă, fabricate la Sf. Gheorghe). Acum e mall la fosta întreprindere Tractorul din Brașov.

Crystal Clear spunea...

Da,in locul lui Tractorul este si Hotel Ramada..cred ca este al cuiva de la PSD. Revoltator.

Anonim spunea...

Da ca sa ai de toate pe masa trebuie sa fii sigur (asgurat) pe ziua de maine. Intreb si eu Iisus avea asigurare? Dar martiri neamului Romanesc?

Riddick spunea...

Ei, pe vremurile alea nu era ADAS. ;-)

Crystal Clear spunea...

:)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: