14 septembrie 2012

De-asta s-a pus statuia "Traian și Lupoaica" la intrarea MNIR, trebuia pregătit un cadru adecvat?


http://3.bp.blogspot.com/-rkyhety9C-w/T53meJBvsJI/AAAAAAAADBo/5SGM48QH840/s1600/batjocur%C4%83.jpg

Când se va îndepărta această porcărie pusă la intrarea principală?

Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte, în perioada 15-16 Septembrie 2012, prima ediţie a Salonului Internaţional de Arte şi de Cultură Masonică, organizat de către Marele Ordin Feminin Român (MOFR). 

Într-un eveniment de amploare, un univers discret şi adesea controversat va putea fi descoperit de către marele public, invitat să se lase purtat într-o incursiune ce începe în vremuri imemoriale şi continuă având ca puncte de reper tradiţiile cu aură de mister şi valorile inconturnabile ce definesc masoneria. 

Evenimentul va reuni expoziţii de obiecte şi decoruri folosite în vechile ritualuri din Europa, insigne şi obiecte vestimentare specifice, o galerie de fotografii ale masonilor celebri (savanţi, artişti sau politicieni), cărti şi documente vechi sau picturi, fiecare dintre acestea purtând amprenta unei societăţi ale cărei începuturi sunt plasate undeva între mit şi realitate istorică.

Amos News:  Salonul Internaţional de Arte şi de Cultură Masonică la Muzeul Naţional de Istorie a României

Primarul general a arătat că prezentarea simbolică a împăratului Traian, cu elementele artistice elocvente ale simbolurilor dacice, pe care maestrul Vasile Gorduz a realizat-o, este o împlinire a proiectului pe care l-a început în urmă cu doi ani, pornind de la Piaţa Roma. Edilul şef a adăugat că alte elemente de design urban şi monumental vor împodobi în următoarea perioadă zona Centrului istoric.      

La rândul său, academicianul Răzvan Theodorescu a arătat importanţa simbolisticii monumentului împăratului Traian, care realizează "întâlnirea între latinitate şi creştinism, cei doi piloni ai poporului român". "Vom avea, de-acum, pe treptele Muzeului Naţional de Istorie, un simbol al naţiunii noastre. Metafora aceasta îl reprezintă pe cel mai longeviv împărat roman, pe cel mai iubit împărat roman, pe Optimus Princeps, care înseamnă «fruntaşul cel mai bun»", a declarat Răzvan Theodorescu.

3 comentarii :

Anonim spunea...

Taica dormim in front. Ne ia unii cu mistria si compasul la trei paziti. Auzi "un simbol al natiunii noastre." Pai adevarul iese acum la suprafata. http://www.libertatea.ro/detalii/articol/arheologi-hunedoara-oras-409982.html Nu de geaba se spune ca e ingropat cu multa minciuna.

Riddick spunea...

Ehe...

Crystal Clear spunea...

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/arheologi-hunedoara-oras-409982.html

Descoperirea este extraordinara !

@Anonim
Mersi pt link


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: