24 august 2012

Ungureanu sabotează PDL, folosindu-se de UDMR



O mare gafă se va comite la Congresul PPE din octombrie (la care gazda principală va fi PDL) - UDMR a obținut de la conducerea PPE ca punctul privind autonomia minorităților să fie introdus în platforma PPE. Evenimentul va fi speculat de USL, care își va anexa votul naționalist (-naiv). 

Elemente separatiste primesc în mod inexplicabil carnete PDL, iar Ungureanu face o propagandă păguboasă pentru PDL, în numele așa-ziselor valori europene: "Credem că este un foarte bun prilej ca viitoarea plaformă politică opusă actualei guvernări şi USL-ului, în integralitatea ei, să fie reprezentată şi să se implice în tot ceea ce înseamnă preparativele şi desfăşurarea Congresului. Prezumtiva participare a UDMR, alături de alianţa de centru dreapta, poate fi de bun augur pentru eventuale negocieri premergătoare sau ulterioare alegerilor parlamentare din 2012. Buna organizare şi participarea de înalt nivel sunt crucial importante în demonstrarea faptului că politica europeană reprezintă în continuare o constantă a preocupării forţelor de centru dreapta din România”.

Kelemen Hunor: "I-am solicitat presedintelui Wilfried Martens, ca la modificarea programului PPE sa ne acorde sprijinul sau pentru ca drepturile comunitatilor nationale, chestiunea autonomiei, repectiv toate acele drepturi colective pentru care noi militam de ani in sir, sa fie cuprinse si in programul PPE. Avem o promisiune ferma in acest sens din partea presedintelui. Am discutat totodata si referitor la problematica reprezentarii maghiarimii din Romania in Parlamentul Roman si cel European, ocazie cu care Wilfried Martens si-a reafirmat pozitia anterioara pe care ne-a transmis-o si in mesajul sau video la congresul UDMR din februarie, conform careia maghiarimea din Romania are nevoie de o reprezentare unitara pentru a reusi sa-si pastreze si consolideze pozitia, respectiv pentru a avansa in domeniul afirmarii drepturilor minoritatilor. Acesta reprezinta interesul tuturor".

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Asa cum procedeaza , Ungureanu lucreaza impotriva statului roman..

Riddick spunea...

Să vedem ce va face PDL, pocinogul e pregătit pentru congres.

Riddick spunea...

Blaga a sesizat pericolul și a blocat sabotajul lui Ungureanu.

Liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, nu crede că UDMR ar putea accepta o alianţă pre-electorală, precizând vineri, la Zalău, că alianţa electorală de centru-dreapta, din care face parte şi PDL, va fi constituită până la mijlocul lui septembrie, având în componenţă patru partide.



"Noi nu am avut nici cu UNPR, nici nu UDMR decât alianţe post-electorale şi nu cred că maghiarii vor dori vreodată, cât funcţionează ca şi UDMR, alianţe pre-electorale. Noi am avut alianţă post-electorală cu UDMR. Noi discutăm aici de o platformă comună de centru-dreapta, de o alianţă electorală. Nu putem face, deşi ne-am fi dorit, o alianţă politică, nu mai este timp. Paşii în justiţie sunt foarte lungi pentru a crea o alianţă politică. De aceea mergem pe o alianţă electorală, compusă, în acest moment, din PDL, Partidul Noua Republică, PNŢCD şi, de săptămâna viitoare, de încă un partid, pentru că există această intenţie a Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, condusă de domnul Ungureanu, de a se transforma, de a fuziona cu un partid existent, şi atunci vor fi patru partide la masă", a declarat sursa citată.

Vasile Blaga a subliniat că alianţa de centru-dreapta va fi funcţională până la mijlocul lunii septembrie.

"În ceea ce priveşte stadiul alianţei politice de centru-dreapta, suntem pe un drum bun. Am avut trei întâlniri, a patra aseară cu preşedinţii şi părerea noastră este că pe la mijlocului lui septembrie lucrurile vor fi încheiate din punct de vedere al constituirii. De altfel, săptămâna viitoare, miercuri, 29 august, manifestul politic va fi lansat de către cele trei plus una formaţiuni, pentru că vor fi patru până la urmă, la sediul Fundaţiei Creştin-Democrate. Se va intra în linie dreaptă. Au fost constituite toate grupurile de lucru: cele care se ocupă de laturile tehnice, cea care se ocupă, evident, de tot ceea ce înseamnă programul politic şi, nu în ultimul rând, de programul de guvernare. Lucrurile au fost deja puse la punct, se lucrează şi suntem convinşi că ne vom încadra, în jurul mijlocului lui septembrie, ca să putem să finalizăm această construcţie, astfel încât noi, în şedinţa naţional a Consiliului Naţional de Coordonare, aşa cum spune statul nostru, la sfârşitul lui septembrie s-o şi aprobăm", a afirmat preşedintele PDL.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/143971-Vasile-Blaga-nu-crede-ca-UDMR-ar-accepta-o-alianta-preelectorala.html

Crystal Clear spunea...

N-as intra intr-o aemenea cloaca , nici moarta ! Energie risipita fara rost.. Mi-as vedea de drumul meu, fara asociati care sunt dubiosi de la bun inceput si de care esti sigur ca vor trada.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: