06 august 2012

Scribii CCR sunt ai USL, le merge fiindcă Zegrean e nevăzător (din punct de vedere tehnic)




Hă-ăăă ! Ăăăăă-ăăăă ăăă....

Haos la CCR după referendum 2012: HOCUS-POCUS cu românii aflaţi în străinătate

După ce presa a relatat că CCR a scris în hotărârea din 2 august privind referendumul că românii din străinătate nu trebuie calculaţi la cvorum, pe site-ul Curţii a apărut o nouă variantă a acelei hotărâri din care reieşea contrariul, şi anume ca românii din afară trebuie incluşi în cvorum. 

O a doua "eroare materială" în actele CCR: Din decizia CCR din 2 august a dispărut un paragraf esenţial

Din Hotărârea nr. 3 din 2 august 2012, prin care Curtea Constituţională a României (CCR) a respins contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, a dispărut un paragraf esenţial pentru stabilirea cvorumului. Iată paragraful: "În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul.(*)". Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial fără acest paragraf care arată clar la ce lege se raportează stabilirea cvorumului de la referendum.

Vocea Rusiei reacționează: "Ne acuză Băsescu"

În acest sens, l-am rugat pe Bogdan Diaconu, prim-vicepreşedinte PSD, să comenteze pentru Vocea Rusiei declaraţia lui Traian Băsescu.„Traian Băsescu a dorit întotdeauna să dea vina pentru eşecul său pe alţii. Iar când poporul român i-a arătat cu 7,4 milioane de voturi că nu-l mai doreşte, caută ţapi ispăşitori înăuntru şi în exteriorul ţării. Nimeni nu s-a inspirat din Vocea Rusiei, iar dacă părerile analiştilor de la Vocea Rusiei au fost similare uneori cu cele ale analiştilor români înseamnă că au fost lucruri de bun simţ care s-au impus prin evidenţă.De exemplu, este evident că premierul Ungariei Viktor Orban a intervenit în politica internă a României prin îndemnul la boicotul votului de la referendum. Acest lucru a fost sesizat corect şi de Vocea Rusiei, precum şi de mulţi politicieni şi analişti români. Evidenţa este evidenţă pentru toţi, acest lucru nu constituie o vină decât pentru preşedintele suspendat care i-ar vrea la puşcărie pe toţi. Probabil şi pe jurnaliştii şi analiştii de la Vocea Rusiei!”, a declarat Bogdan Diaconu.

Stenograme PnL - planurile pentru preluarea justiției

Traian Băsescu: Varianta demisiei ar fi cea mai mare laşitate

Vest europenii strâng serios cureaua. "Unii vin şi cumpără numai trei morcovi".

Băncile americane se pregătesc pentru destrămarea zonei euro

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: