05 august 2012

Instituție publică de interes național



... care afișează linkul ITAR TASS (agenție rusă de știri, de stat, cu aproape același nume - TASS - de pe vremea URSS).

Agenția Națională de Presă „Agerpres” este o agenție de presă din România, organizată ca instituție publică, de interes național. Este cea mai veche agenție de presă românească și totodată prima agenție românească autonomă din România. A fost înființată în martie 1889, la inițiativa ministrului de externe Petre P. Carp, sub numele de Agenția Telegrafică a României sau Agenția Română. De-a lungul timpului, ea s-a mai numit și Agenția Telegrafică Română "Orient-Radio" - RADOR și Agenția Română de Presă - ROMPRES.
Wikipedia 

UPDATE - linkul (și poza) ITAR TASS au dispărut în ziua acestei postări, după circa 3-4 ore de la apariția postării.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

A aparut de vreo 3 ani,parca.de la inceput a afisat link-ul la TASS.
Propaganda antinationala ..

Riddick spunea...

Văzusem și eu mai demult, parcă aveam un automatism, ignoram.

Dar subliminal semnalul lucra.

Riddick spunea...

Nu mai e doar TASS de pe vremea lui Elțân, începutul anilor '90.

Crystal Clear spunea...

Da..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: