22 august 2012

Comisia de la Veneția critică faptul că România respectă democrația !


 
Schizofrenia slugilor USL, care acuză UE că se comportă cu România ca și când ar fi o colonie, dar preiau agenda UE, la o adică ! 

Comisia recomandă chiar unele „restricţii formale” care pot fi impuse cetăţenilor din afara graniţelor, cu scopul excluderii persoanelor care nu mai menţin legăturile cu ţara de origine şi care, oricum, nu ar vota. Restricţiile formale constau într-o operaţiune de înregistrare în vederea votului, pe o listă deschisă, în acest scop, la reprezentanţele diplomatice. Cu alte cuvinte, cetăţenii îşi afirmă intenţia de a vota. Fără manifestarea acestei intenţii, pot fi excluşi din listele electorale şi nu sunt luaţi în calcul la constituirea unui cvorum eventual impus de lege.

În Raport, România este pomenită ca singurul stat din Uniunea Europeană care nu solicită nici o formă de înregistrare şi deci de evaluare a numărului cetăţenilor săi din străinătate, în vederea participării la procesele electorale din ţară. Nicio altă ţară europeană nu înregistrează apriori, în listele electorale permanente, un număr nedefinit de cetăţeni, aflaţi în străinătate!

Șmecheria cu expații trecuți pe liste speciale și fără cvorum la referendumuri a rezultat în urma NU-urilor francez și olandez de la referendumurile pentru așa-zisa "Constituție Europeană". 

Deci, s-a lucrat pentru ca viitoare aberații să treacă cu voia unor minorități iresponsabile, asta când nu se va mai putea ocoli un referendum.

"Codul de bune practici în materie de referendumuri" al Comisiei de la Veneția este o tactică antidemocratică, adoptată în 2006 și 2007, după ce francezii și olandezii au respins la referendumurile naționale "Constituția Europeană", în 2005 (derulați în jos pagina de la link).  Mai exact, se recomandă renunțarea la cvorumul de validare a referendumurilor.
Comunicatul APCE atrage atenţia că România trebuie să respecte cu scrupulozitate standardele democratice şi principiile statului de drept. 'Alegerile parlamentare care se vor desfăşura în toamnă trebuie să se desfăşoare într-un context de dezbatere politică democratică şi în conformitate cu standardele internaţionale acceptate, aşa cum sunt ele specificate în Codul de bune practici electorale al Consiliului Europei. APCE este gata să urmărească aceste alegeri. Facem apel la toate forţele politice implicate să aibă campanii electorale demne, axându-se pe problemele ţării şi să evite toate confruntările personale', mai notează textul citat.
De asemenea, APCE salută solicitarea făcută de autorităţile române Comisiei de la Veneţia pentru opinii experte de evaluare a două măsuri de urgenţă disputate, cele care amendează legea privind Curtea Constituţională şi legea de desfăşurare a referendumului. 'Îi cerem primului ministru să implice mai mult Comisia de la Veneţia în elaborarea unor legi prezente sau viitoare. Facem apel la toate forţele politice din România nu numai să respecte toate procedurile constituţionale, ci şi să se angajeze într-un dialog autentic caracterizat de toleranţă şi respect reciproc', mai menţionează comunicatul APCE, adăugând că ar fi 'de dorit să înceapă să se ia în calcul posibile schimbări ale Constituţiei în lumina experienţelor din ultimele două decenii'.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: