01 iulie 2012

Ponta pune România pe Axa Berlin-Moscova



Ponta: Vom avea şedinţă comună de guvern cu Polonia, este posibilă o axă după formula Franţa-Germania

El a arătat, la Antena 3, că România şi Polonia pot construi o "axă" de colaborare, precum Franţa-Germania, având în vedere poziţia geografică, statutul similar de membri UE şi NATO, istoria asemănătoare.  Ponta a afirmat totodată că premierul polonez Donald Tusk reprezintă pentru el un model, atât din punct de vedere al absorbţiei fondurilor UE, cât şi al modului în care a rezolvat conflictul Guvern-Preşedinţie privind participarea la reuniunile CE.  La începutul lunii iunie, în cadrul unei reuniuni la Bucureşti, premierul Victor Ponta i-a spus omologului său polonez, Donald Tusk, că este "modelul" său, referindu-se atât la absorbţia fondurilor UE, dar şi la modul în care acesta a tranşat anterior problema reprezentării ţării sale la Consiliul European, în urma unei dispute cu preşedintele polonez.

Economistul-șef al BNR: "Moneda euro constituie un stadiu intermediar, nefinalizat, al procesului de edificare al proiectului european"

Moneda euro constituie un stadiu intermediar, nefinalizat, al procesului de edificare al proiectului european. Însuşi acest proiect a suferit numeroase redefiniri pe parcursul ultimilor 60 de ani, sub impactul forţelor crescânde ale globalizării. Astfel, iniţial, Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului, creată în 1951şi reunind doar şase ţări (Franţa, Germania, Italia şi statele Benelux) avea rolul principal de a nu permite repetarea rivalităţilor care au dus la declanşarea celor două războaie mondiale.  Pentru vizionari precum Robert Schuman sau Jean Monnet, Comunitatea constituia şi primul pas înspre crearea unei federaţii europene de state egale. Această viziune  avea să fie pusă în umbră de concepţia preşedintelui Charles de Gaulle, pentru care Comunitatea reprezenta mijlocul ideal pentru recâştigarea şi menţinerea statutului de mare putere al Franţei: se vorbea de o „Europă a naţiunilor”, concept opus celui de federalizare. În acest concept, politicile urmau să fie în esenţă naţionale, iar rolul economic al Comunităţii urma să fie limitat la cel de piaţă comună.

Ponta: Din cauza prostiei PDL, care a contestat uninominalul, partidul de opoziţie va fi PPDD

Decizia "de neînţeles" a Curţii Constituţionale în cazul legii uninominalului, generată de "îngustimea de minte" a PDL, va conduce la situaţia în care principalul partid de opoziţie al unui Guvern USL va fi Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PPDD), susţine liderul USL, premierul Victor Ponta. El a precizat, la Antena 3, că va încerca să discute cu noul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, despre această problemă, în speranţa că acesta va fi mai "deschis la minte" decât predecesorul său. "O prostie mai mare decât ce a făcut PDL contestând uninominalul nu cred că există", a spus Ponta. Senatorul PNL Ioan Ghişe a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că luni va avea loc la Parlament o reuniune a USL, pentru a se stabili agenda sesiunii extraordinare, el arătând că e posibilă şi dezbaterea legii uninominalului, dacă CC publică până atunci motivarea respingerii.

S-a dat semnalul la jaf. Borza, Hidroelectrica: ''Toate companiile de stat ar trebui să treacă prin purgatoriul insolvenței''

De ce i-a fost frică lui Isărescu, n-a scăpat: BNR a început să finanţeze atât creditele cu buletinul, cât şi fuga banilor băncilor străine

De ce s-a temut Mugur Isărescu la finalul lui 2008, că BNR va ajunge să finanţeze finanţarea băncilor şi reducerea expunerilor, nu a scăpat. Bancherii spun că finanţează economia doar dacă văd semne de creştere. Dar economia nu poate creşte fără să fie ridicată de finanţare. Până una-alta, BNR finanţează îndatorarea băncilor. Întrebarea este: cine finanţează economia?

Noua hartă a puterii în PDL

Întâlnire secretă între liderii USL: Se pregăteşte suspendarea lui Băsescu?

Un comentariu :

Riddick spunea...

A PLACE FOR RUSSIA IN THE WEIMAR TRIANGLE

http://eurodialogue.org/A-place-for-Russia-in-the-Weimar-Triangle

What is EuRussia

http://temi.repubblica.it/limes-heartland/what-is-eurussia/1294

GeRussia

http://temi.repubblica.it/limes-heartland/gerussia/1850


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: