21 iulie 2012

Guvernul patrihoț USL



Pe 21 iulie 2012, la 95 de ani de la Mărășești 1917, Ponta s-a dus în "Secuime" să promită regionalizare.
"Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei. Aici ne-au adus politicienii ordinari, improvizaţi astăzi în moralişti, miniştri care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţi contrabandişti... Am maimuţărit Occidentul, ne-am spoit pe repezeală o faţadă, amăgindu-ne că după ea, avem aceleaşi rosturi şi noi ca şi oamenii civilizaţi... Acum faţada a crăpat şi, în urma ei, ni s-a dezvăluit, dincolo de paravan, cel mai murdar colţ de Orient putred. Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală."

Octavian Goga (jurnal), 17 noiembrie 1916, la retragerea guvernului și a armatei în Moldova

9 comentarii :

Riddick spunea...

Când începuse atacul bulgaro-germano-otoman la Turtucaia (septembrie 1916), comandantul sectorului era la București, juca cărți.

Riddick spunea...

... la Jockey Club.

Riddick spunea...

Abia in ziua urmatoare Guvernului Romaniei ii este prezentata declaratia de razboi, ca in noaptea de 1 spre 2 septembrie sa aiba loc ofensiva, Turtucaia fiind incercuita si toate cele trei sectoare ale fortaretei atacate.

Intre timp, generalul Aslan, cel care trebuia sa coordoneze operatiunile militare romanesti in sudul tarii, se afla in Bucuresti jucand carti la Jockey Club, locul de adunare al elitei tarii.

http://www.ziare.com/cultura/istoria-culturii-si-civilizatiei/turtucaia-daramarea-portii-vechiului-regat-ii-1158079

Crystal Clear spunea...

Multi dau vina pe "tara" ca sa-si ascunda propria neputinta in fata tradatorilor de tara..

Riddick spunea...

P-ăștia îi rezolvi numai manu militari, au complici prin toate cotloanele instituțiilor, e greu să scapi de ei jucând după reguli.

Crystal Clear spunea...

Alta solutie nu exista.
Asa se procedeaza cu tradatorii.Altfel nu scapi de ei si devii sclavul lor

Anonim spunea...

Nu stiu daca a-ti urmarit in paralel DIRECTIVELE trasate invingatorilor care vor flutura coarnele strigind iarasi AM INVINS. Am invins ce. Evenimentele din tara si din tara vecina cit si prigoana (ne)anuntata impotriva NATIONALISTILOR ne face sa gindim DREPT. Istoria trebuie repetata pentru a invata din greselile ei. Doamne ajuta.

Riddick spunea...

Dacă se repetă, corectarea o vor face alții după noi, dacă vor mai putea s-o facă.

Crystal Clear spunea...

Pana la corectia e o viata de om...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: