14 iulie 2012

E VREMEA. Gata cu surogatele ? Am pierdut un deceniu cu Alianța Civică și un alt deceniu cu Alianța DA.




Un partid pentru recîștigarea suveranității 

Titlul se explică de la sine.

Nu a mai rămas vreo speranță de la preaplecații “noștri” politicieni. Între preaplecat și suveran se află o prăpastie de netrecut.

Acei români care îndrăznesc să creadă că țara lor va fi eliberată într-o zi, că vor redeveni cetățeni liberi și demni, care să nu fie obligați să plece aiurea pentru a supraviețui, acei români care mai pot găsi energia să lupte cu minciuna, cu prostia indusă, cu activiștii plătiți de străini, cu ideologiile false, răsuflate, stupide, cu snobii și îmbuibații locali reduși, limitați, păcăliți într-un confort nesigur și nefericit, cu nostalgicii unor amintiri părelnice, cu partizanii unor revanșe învechite și perfect inutile astăzi, cu drogul tv, twitter, facebook, copy-paste, cu reducționismul societății corporatist-comunitariste care distruge comunitatea și strivește individul, acei români care știu că avem o istorie pe care nu trebuie să ne-o rescrie veneticii, acei români care au dat dovadă de multă răbdare, așteptînd, sperînd că se va întîmpla ceva prin oamenii și instituțiile care ar fi trebuit să ne apere, acei români care nu cred în “valorile europene” cînd valorile românești sînt spulberate, acei români adevărați fără a fi mai adevărați decît restul nației, acești români nu mai au motive să ezite, să se teamă, să cumpănească îndelung.

Vremurile s-au copt.

27 de comentarii :

Crystal Clear spunea...

Superba postare !
Felicitari pentru Conu'Mișu

Riddick spunea...

Vai de curu' nostru (la modul general), orbecăim de 22 de ani.

Crystal Clear spunea...

Numai si numai in pierdere am mers !
Pana la urma cea mai acceptabila perioada a fost 2004-2007 ( pana sa intram in UE).
De atunci suntem numai in picaj.Mor cand vad asta .
Cel mai grav este ca s-a deformat mentalitatitea omului simplu pentru care cel care munceste si invata este fraier ,putand fi mult mai bogat daca e "smecher" si fura...

Riddick spunea...

Așa zic și eu - 2004-2007.

Anonim spunea...

servus riddick :) citesc de mult timp blogul tau si apreciez foarte mult efortul tau de a face acesibile prin traducerea in romana a materialelor din engleza si germana aparute pe site-uri si in presa straina. trebuie sa spun ca desi nu sunt intotdeauna de acord cu opiniile tale gasesc foarte utila munca ta ...cred si eu ca vremea contemplarii si scufundarii in marasmul teoriilor ,,telectualiste,,(aliante civice si uniuni de oportunisti)trebuie maturate prin ATITUDINE FERMA...gata cu intoarcerea celuilalt obraz...dar cum sa ne organizam ? ,care sunt pasii de urmat si care este vectorul de opinie si leadershipul in jurul caruia sa ne strangem ...hai sa incepem o data

Riddick spunea...

Nevoia creează soluția. E greu de zis, deocamdată lumea e prinsă în plasa propagandistică a alternativei USL vs PDL, dar care este una falsă. Își vor da mâna după alegeri și ne vor chema la referendumul constituțional cu regionalizarea inclusă.
Tot de la materialul existent trebuie plecat, adică rupți câțiva parlamentari de la alte partide și aduși la viitorul partid. Nu poți penetra în sistem din afară fără mediatizare, dovadă PP-DD, care cu OTV și de-abia a scos un 9%, probabil la toamnă un 12-15%.

Dar se poate lucra la mințile oamenilor, ajutați să înțeleagă ce se întâmplă cu ei, cu țara lor, cu munca lor. Personal, nu văd o scăpare până în 2016.

Mulțumesc pentru aprecieri.

Anonim spunea...

nu stiu ce sa zic prietene...2016 ma tem ca va fi prea tarziu...orizontul de timp pe care il avem la dispozitie este din nefericire mult mai scurt...adica doua saptamini...daca cuplul horror reuseste sa ne scoata din ue astazi vom fi sufocati prin incapacitate de plata maine...iarasi alegem raul cel mai mic TB...pana pe 29 iulie vom fi fezandati... vom treziti instant ca de o lovitura naprasnica in plex...vom mai avea suflu sa ramanem in picioare prietene ? nici osansa prietene...daca nu votam NU pe 29 iulie devenim gubernie ussr...mai bine euro-regiune ...nu exista alternativa in afara de ue vs ussr...parerea mea..

Riddick spunea...

Cu NU pe 29 e clar. Sau, poate că nu, poate e mai util boicotul (să nu se valideze referendumul), e de văzut, dar nu e bună demiterea.

Cu celelalte nu e chiar așa, nu vor să ne scoată din UE.

Crystal Clear spunea...

Tricky choises...

Riddick spunea...

Am șters din greșeală un comentariu de la elena:


tiny.cc/dan_voinea

adică,

Interviu cu Generalul Dan Voinea despre problemele din Justitie si securitatea comunista part.1

http://www.youtube.com/watch?v=h8beNAc61lw&list=PL7AA80E856794E5F5&feature=view_all

Elena, n-am încredere în Voinea, a făcut parte din schema KGB inițială, și a mimat că face investigații.

Crystal Clear spunea...

corect : choices

Anonim spunea...

@crystal :) salve...mi se pare mie sau ne cunoastem? the choises we have are tricky indeed...sue va fi in mod sigur o federatie de 10(zece)entitati...and Ro will be among them ...iata motivul pentru care sunt de acord cu Riddick ca cuplul de martzafoi oribili nu ne vor scoate din ue...nu pentru ca nu ar vrea ci pentru ca nu va fi sa fie pohta lor...

Riddick spunea...

Choice se putea referi la alegere (acțiune) și era corect, choices la variante/opțiuni, și e, de asemenea, corect. :)

Riddick spunea...

Între cei 10 nu vom fi sigur. Dacă e vorba de UE cu două viteze, cum se aude că va fi.

Anonim spunea...

nu vor fi doua viteze...va fi un singur corp nord-european+un grup central european pe matricea fostului imperiu austro-ungar...nu zic ca e de bine dar...asa este sa fie...the beginning of the sorrows

Crystal Clear spunea...

De acord cu Riddick..

Crystal Clear spunea...

Iar mesaje defetiste, demobilizatoare...

Like : "Totul este inutil "-Cioran..

Am remarcat tehnica descurajarii ;)
Nu tine. Nu accept infrangerea.

Riddick spunea...

Nimic nu e inevitabil, dar în același timp nimic nu e accesibil fără luptă.

Crystal Clear spunea...

Absolut de acord.
Libertatea se obtine si se pastreaza prin lupta continua !

Anonim spunea...

nu sunt defetista,in ce priveste 29 iulie eu sunt de parere ca nu va fi validat dar sper sa fie majoritar NU...de acord ca trebuie sa luptam in fiecare zi ptr.a apara ce s-a realizat bun...dar cum sa luptam eficient cand nu stim ce vrem si incotro e directia buna...vor hotari altii pentru noi si va trebui sa ne asumam riscul ca acesti altii sa hotarasca in locul nostru in primul rand pt.avantajul lor si abia apoi sa ne ofere si noua in marinimia lor niste firimituri...

Crystal Clear spunea...

NWO product

Anonim spunea...

nu stiu cat stii tu Crystal despre NWO ,,product,, si nici eu nu am pretentia ca stiu mai mult decat altii...dar ce am spus eu nu are legatura cu NWO ci cu actiuni de contracarare ale NWO...sau foarte posibil cu penultima etapa pana la instaurarea NWO...crezi ca vom sti cum sau vom fi in stare sa influentam evenimentele prin noi insine ...aceasta este intrebarea...nu ne ramane decat sa ne rugam pt.gandul cel bun si ajutorul Tatalui fara de care nimic nu se va face.

Crystal Clear spunea...

Gargara liberala :"prin noi insine"

Anonim spunea...

Nu sint fan Basescu. Nu sint adversar al lui Basescu. Asadar pot spune, fara ''efort'' ca cel mai bine, pentru toata lumea, este ca acesta sa fie scos din joc la referendum. Principalul argument este ca personajul are evidente probleme de sanatate in plan psihic.
Iar cu scosul din ue, unde nu da Domnul, dar nu arunca ei din mina asemenea ''pleasca'' !
Si, chiar asa, fie si numai pentru a testa ce va face ue, merita sa-l lasam pe Base la vatra !

Anonim spunea...

no comment...

Anonim spunea...

Lupta se da pe VIATA SI PE MOARTE in cer si pe pamint. BOICOTUL e calea de mijloc. Fereasca DUMNEZEU ca prizonieri sa fiu incarcerati in TEMNITA GINDULUI. O zi buna.

Crystal Clear spunea...

Lupta nu se da pentru noi, ci intre ei, pentru putere.NU e lupta noastra.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: