24 iulie 2012

Ce a urmat, se știe !



Domnul Valeriu-Ştefan Zgonea

Dar prima dată trebuie să aprobaţi sesiunea extraordinară.

Domnul Vasile Blaga

Sunt intervenţii? Da, da, da, e în regulă.
Sunt intervenţii pe cele două…? Nu sunt.
Atunci, supun votului dumneavoastră convocarea sesiunii extraordinare pentru astăzi, 3 iulie 2012, ora 14.00.
Voturi pentru? 14 voturi pentru.
Voturi împotrivă? 3 voturi împotrivă.

Stenograma şedinţei Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului din 3 iulie 2012 ora 9:30

Surse PDL ne-au informat că strategii PDL propuseseră evitarea confruntării, prin amânarea ședinței extraordinare. Se miza pe începerea vacanței, care ar fi făcut mai dificilă convocarea parlamentarilor USL și mai ales ai celor din minoritățile naționale. Astfel, Blaga ar fi trebuit să respingă solicitarea de convocare a plenurilor reunite, pentru a asculta mesajul lui Victor Ponta, privind reprezentarea României la Bruxelles. Vasile Blaga trebuia să invoce decizia Curții Constituționale care spune că Traian Băsescu reprezintă țara la Consiliul European, deci Ponta nu avea de ce să vină în fața Parlamentului.

Art. 2. - Convocarea Camerelor în şedinţă comună se face de preşedinţii acestora *, de comun acord.

Au fost convocate de Blaga și Anastase, ambii în funcție atunci.
 
Titlul III: Autoritățile publice, Capitolul I: Parlamentul
Articolul 66: Sesiuni      
1. Camera Deputaților și Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iunie *. A doua sesiune începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.
2. Camera Deputaților și Senatul se întrunesc și în sesiuni extraordinare, la cererea Președintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puțin o treime din numărul deputaților sau al senatorilor.
3. Convocarea Camerelor se face de președinții acestora.

*  Parlamentul era în vacanță parlamentară atunci când a fost convocat în sesiune extraordinară.

2 comentarii :

Riddick spunea...

Domnul Vasile Blaga:

"Senatul nu poate lucra decât în cvorum, inclusiv în Biroul permanent, deci..."

Deci, cacealma PDUSL !

Anonim spunea...

ACEIASI MIZERIE. Sau pe romaneste NA-M DA-MI TU. Similar cu CARTOFUL FIERBINTE din popor.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: