20 iulie 2012

Băsescu a urmat un plan care viza marginalizarea PDL ?!




Ce-și face Băsescu cu mâna lui !

Victor Ponta: ”Daca Emil Boc era in continuare premier, motiunea de cenzura nu trecea. Va spun eu, cu convingere. Impotriva lui Boc am facut 7 motiuni si n-a picat. Impotriva lui Mihai Răzvan Ungureanu am facut una singura si a picat”.

Recunoasterea lui Ponta da apa la moara vocilor care critica comportamentul adoptat in ultimii doi ani de Traian Basescu.  Victor Ponta afirma ca nu USL-ul, ci Ungureanu a asigurat succesul motiunii de cenzura din aprilie! Perioada in care Basescu a reusit sa-si ridice in cap nu numai romanii obligati sa stranga cureaua, dar si pe fostii sai colegi de partid, deja exasperati de conflictele interne declansate de noii veniti sustinuti de Cotroceni. Neimpresionat, Basescu a continuat sa-si faca praf partidul, si asta in conditiile in care opozitia se radicaliza pe zi ce trece si doar guvernul dominat de PDL il mai apara de o alta suspendare. Concomitent, a tinut sa-si asume public ciuntirea pensiilor si salariilor, desi povara cadea, conform fisei postului, pe umerii premierului Boc. O alta eroare majora a lui Traian Basescu a fost si implicarea directa in realegerea lui Emil Boc in fruntea PDL, in dauna lui Vasile Blaga, miscare care si a pus bazele marii migratii parlamentare din aceasta primavara. Cu rezultatele cunoscute: debarcarea PDL-ului de la guvernare si suspendarea sa dupa doar doua luni. Fapte care demonstreaza ca redutabilul ”animal politic” de pe vremuri si-a pierdut ori flerul, ori capacitatea de a gestiona mai multe focare de criza in acelasi timp. Practic, Basescu a uitat sau a ignorat legea de baza a invingatorului: dusmanii ii inlaturi pe rand, nu deschizi mai multe fronturi de lupta deodata.

"Obiectivul meu nu mai este legat de procentele PDL-ului în 2012, obiectivul meu este ieşirea României din criză şi trecerea pe creştere economică solidă. Deja sunt semne de întrebare ce se va întâmpla din punctul de vedere al crizei economice în semestrul al doilea. Sunt deja specialişti care avertizează: atenţie, risc de revenire a crizei economice", a afirmat şeful statului, la TVR1. "Acest Guvern, şi vă rog să vă uitaţi pe raportul Fondului, nu a avut niciun punct neîndeplinit. Este prima dată când văd aşa ceva. Am putea spune: au tăcut şi au făcut. Performanţa este demonstrată, chiar dacă este hulită. Este clar că este un Guvern nepopular, dar, dincolo de orice, pentru ţară este necesar un Guvern stabil", a conchis Băsescu.
"Băsescu a fost o locomotivă extraordinară pentru partid. Dar, în ultimele două săptămâni, din ieșirile pe care le-am văzut și interviurile pe care le-a dat la RRA și TVR, am impresia nu că e suparat pe PD-L, ci pur și simplu vrea să îngroape PD-L-ul. Acesta este simțământul meu, am văzut că după supărarea pricinuită de votul din Camera Deputaților în cazul Păsat a zis că nu-l mai interesează PD-L-ul", a afirmat Oprișcan, președintele organizației municipale PD-L Târgu Mureș.

2 comentarii :

Anonim spunea...

servus :) asi zice ca pd-l s-a marginalizat singur cand a refuzat cu obstinatie sa se curete de imbuibati...cand au sabotat guvernul pentru ca au vrut sa guverneze ca si nastase si tariceanu...dar mai ales s-au marginalizat singuri cand nu au fost in stare sa raspunda asteptarilor votantilor lor..sa guverneze altfel..mai curat si in interesul Ro..au vrut de la baselu sa le dea liber la furat...nu a fost posibil asa ceva...TB a facut ce trebuie...clasa politica va pieri pe limba ei sau va fi curatata cu...dna-ul si cu iccj-ul

Riddick spunea...

Mă tem că ești prea optimist. Unele lucruri sunt atât de sinistre, încât par incredibile.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: