18 iunie 2012

Grecia - majorități trucate, democrație de carton, epava se hurducăie pe drumul spre nicăieri



După cum am mai explicat aici, legea electorală din Grecia este o farsă, manufacturează majorități convenabile minorității. Legea electorală este de tip african, cu primă de 50 de mandate (16,67 % din parlament) pentru primul partid clasat, sau cu majoritate din oficiu (adică 151 de mandate) pentru partidul care are minim 39% voturi.

Nea Dimokratia are doar trei procente voturi peste Syriza, dar cu 20 de procente mai mulți parlamentari (129/43% vs 71/23,7%). Majoritatea reală este Nea Dimokratia + PASOK (adică exact partidele care au creat actualul dezastru grec), indiferent ce coaliție se va face din punct de vedere formal. PPEiștii și socialiștii sunt cozile de topor ale Bruxelului. În toate statele membre. Deasemenea, și liberalii (ALDE).
Grecia: rezultate oficiale după numărarea a 99,84% din buletinele de vot

Partidul grec Noua Democraţie /dreapta conservatoare/ a obţinut 29,66 % din voturi la alegerile de duminică, respectiv 129 de mandate în Parlament /din totalul de 300/, situându-se pe primul loc, după numărarea oficială a 99,84 % din buletinele de vot, potrivit informaţiilor date publicităţii de Ministerul elen de Interne, relatează AFP.

Pe locul al doilea se află stânga radicală Syriza, cu 26,89 % din voturi, respectiv 71 de mandate, iar pe locul al treilea Mişcarea Socialistă Panelenă PASOK, cu 12,28 % , respectiv 33 de mandate.

Pe locurile următoare se situează formaţiunile politice Grecii Independenţi /dreapta naţionalistă/, cu 7,51 % din voturi, respectiv 20 de mandate, Zori Aurii /neonazistă/, cu 6,92 %, 18 mandate, Stânga Democratică /Dimar/, cu 6,25 %/, 17 mandate, KKE /comuniştii/, cu 4,5 %, 12 mandate.

Un comentariu :

Riddick spunea...

M-a vizitat "Ciuluș" (el e ! el e !):


Commission Europeenne (158.169.9.14) [Label IP Address] 0 returning visits
Belgium

(No referring link)
18 Jun 10:25:26
Prioritate de dreapta


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: