18 iunie 2012

Cum se rezolvă problemele în România



A must read de la Conu Mișu:


Incredibil ! Hidroelectrica cere la judecătorie să fie declarată insolvabilă.
Zvonarii sugerează că s-ar putea anula astfel, prin chițibușării judiciare, contractele-căpușă cu așa numiții băieți deștepți. Daianu, consilier al premierului acum, contactat telefonic, își exprimă stupefacția. Pe bună dreptate. Ministerul economiei însă lasă să se înțeleagă că nu se bagă în demersurile Hidroelectricei, firmă de stat altfel, pentru că… n-am înțeles de ce.

Anormalitate strigătoare la cer. Adică nu poți scăpa de niște contracte vicioase din start, atacabile cu succes, fie și în instanță, în schimb riști mult, de la bunul nume al firmei pînă, poate, la existența ei prin declanșarea unei extrem de ciudate proceduri, nejustificabile (explica foarte clar Daianu cum stă treaba cu insolvabilitatea – nici vorbă de așa ceva  în cazul Hidroelectricii), în plină ofensivă FMI împotriva ultimelor redute economice aflate încă în proprietatea românilor.

Dacă e o lovitură dată de, să zicem, teroriști economici pedeliști sau de asasini economici străini, primii rămași în funcție pe acolo, ceilalți activați de urgență, care vor să lovească în noua guvernare, cu atît mai mult ministerul de resort trebuie să intervină imediat, să-i zboare și să-i urmărească penal pînă în pînzele albe sau în gaură de șarpe.

O joacă cu focul extrem de periculoasă și păguboasă. Tipică pentru vremuri în care a fost abandonată logica elementară, iar legile sînt concepute doar ca pretext pentru a facilita transferul deplin în proprietatea străinilor a avuției românești. Din acest motiv statul român nu se mai poate apăra, nu-și mai poate gestiona sursele care produc bani, nu mai poate numi sau înlocui persoane în funcții economice cheie decît prin jonglerii complicate. Aberant și dezgustător. Legalismul desțărării.

În paralel, mișcarea papioanelor nu vrea. Ce nu vrea? Nu vrea nimic, bine, îl vrea pe Patapievici, nu pentru că viperele s-ar simpatiza între ele, pentru că nu e voie să te atingi de vreuna dintre ele. Dai într-unul, dai în toți, după cum se știe. Culmea tîmpeniei, au la fel de dreptate în pretenția ca ICR să rămînă a președinției, cum au și cei care o vor subordonată senatului. Adică, tot aia. Monstrulețul antiromânesc HRP nu poate fi clintit. Odată pus în funcție de către frăția pedisto-liberală, adevărată și dreaptă, portocalie, de atunci, fără proteste din partea “intelectualilor” (atunci papioane sedentare nu în mișcare), gata, nu mai mișcă nimic. Bandele papionice, din care o parte se fac că nu-l mai plac pe Băsescu, își urmează cu ferocitate politica Soros, profitînd copios de banii statului pentru a devasta cultural țara.

Cristi Puiu & Mungiu cel mic sînt pomeniți ca exemplu de susținători patapievicieni. Perfectă ilustrare. Doi găinari, premiați de cabalele antinaționale (citește cinefestivaluri cu moft), producători de sinistroze, rahaturi cu zero urme de talent, în linia grotescului stabilită de Pintilie, Daneliuc ba chiar și un Nae Caranfil, doar că respectivii pot (uneori se și întîmplă) scoate filme. Dar ăștia !? Mișcă papioanele.
___

Nu e nici o profeție băsistă. Urmează încă un an de criză – asta dacă avem noroc. Trebuie să fii complet cretin să nu vezi că situația în lume, în special în occidentul cămătarilor, e dramatică. Problema noastră stă în dubla nenorocire – criza globală + dependența aproape totală de decizia străinilor (finanțele, rezervele valutare, sursele principale de bani se află ostatice sau sub controlul lor).

Revin. O Hidroelectrica insolvabilă nici măcar nu se va mai vinde, se va lua direct de către străini. Dacă așa se va întîmpla, usliștii își vor dori să-i apere popularul Boc.

3 comentarii :

Riddick spunea...

‎"Bandele papionice"... :))))

Crystal Clear spunea...

"Fratia papioanelor".

Cumplit de realist si adevarat...

Riddick spunea...

http://riddickro.blogspot.ro/2012/10/la-icr-s-au-rotit-papionagiii.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: