28 iunie 2012

Băsescu se preface că este îngrijorat în legătură cu "statul de drept" și recunoaște că este de acord cu dizolvarea treptată a Statului



http://www.strobes-r-us.com/admin/images/closeup_images/animatedbar.gif

"Statul de drept este pus sub semnul întrebării prin atitudinea anunţată ieri de premierul Victor Ponta". 
Băsescu recunoaște că este la curent cu o conspirație care urmărește  slăbirea și disoluția statelor naționale membre ale UE. 

De asemenea, recunoaște și că adevăratele scopuri ale summit-ului nu sunt clar specificate în documentele oficiale. 

Și ne mai ia și de proști cu "conflictul" cu Ponta, când de fapt ei și cu partidele lor sunt instrumentele Bruxelului.

Din declarația de presă de la Cotroceni:

Agenda de astăzi e mult mai subtilă decât pare. [adică, știți că nu aveți acordul cetățenilor, și atunci nu spuneți clar ce puneți la cale] De mai bine de un an și jumătate - și vă rog să mă scuzați că-mi arog acest merit, de a fi fost unul din liderii UE care au vorbit despre Statele Unite ale Europei - documentul care se va discuta azi și nu va apărea în Concluzii este despre cedare de suveranitate. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgd9lPUcIWn6qKA3Urwynz0HpL-SqSlHy2wNIJn6JcbgQ3wajD1eNaoLrCG6IB0jGf-4Pk1Up6iyt5M6UaFLi_J3F4kjKbpuRF-kz45arO8A1ci_EouyBrd5Y-doRC1G0Tusrgc_txQqJM/s1600/5a.gif
un jucător
Este cel mai important subiect, care nu este parte a Concluziilor Consiliului European. Sigur, nu e așa intitulat, dar se va vorbi de control bugetar, de unificarea fiscalității, de prioritizarea la nivel european a investițiilor, de creșterea autorității BCE. [adică, de crearea unor prerogative cvasistatale pentru Comisia Europeană]   

Nu veți vedea scris ceva despre suveranitate, dar se vor pune bazele despre o mai puternică integrare.

Este posibil să se lanseze și posibilitatea alegerii directe de către cetățeni a unui lider al UE.

Discutiile sunt incipiente, dar e clar că ideea unei integrari tot mai rapide, tot mai puternice, e în substratul acestei agende și trebuie să ai experiența necesară să o înțelegi și să o abordezi. [adică, să fii un trădător inițiat în legătură cu desfășurarea planului]

Traian Băsescu: "Numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară. Altfel, Europa va rămâne o carte de istorie a lumii, în care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi", a avertizat Traian Băsescu. Şeful statuluia apreciat că viitorul Uniunii Europene ca structură politică de forţă este "incert" dacă nu se iau "deciziile care trebuie luate pentru funcţionarea UE". Traian Băsescu a precizat că este vorba despre punctul său de vedere, că nu sunt "decizii subterane" luate la nivelul UE, ci este "viziunea" sa cu privire la evoluţia Europei în continuare.

Traian Băsescu: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia". 

10 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui."

La ce foloseste UE, Romaniei ?

De cand am intrat am pierdut mai mult decat am castigat .

Riddick spunea...

Poate ne trezim cât încă se mai poate face ceva ușor, nu ca în 1989.

Anonim spunea...

Să facem ce? Fără UE&NATO rușii ne calcă în picioare. Independența nu există și nici nu este posibilă în zona asta. Nici Australia nu-și permite să fie total independentă. S-a aliat cu SUA, pentru că acest imperiu controlează mările, adică rutele de comerț. România nu are cum să existe de capul ei. Trebuie să se pună sub pulpana cuiva. Decât sub ruși, mai bine cu oricine altcineva.

Riddick spunea...

UE vrea să scape de NATO, și e pe-o mână cu rușii:

The Russo-German Plan to Dismantle NATO

http://forums.military.com/eve/forums/a/tpc/f/4960045241001/m/4070070132001

Anonim spunea...

Realist vorbind, dacă ne uităm pe hartă, un bloc euro-asiatic poate domina lumea.E de înțeles.
Dar ce facem noi? Dacă încercăm să ne opunem, iar blocul ruso-german se realizează, or să ne dea în cap, pentur că am fost neascultători. Dacă nu se realizează pentru că, printre alții, ne-am pus de-a curmezișul, or să ne faulteze pe unde ne prind.
Suntem aliați cu SUA, dar ele sunt departe, iar după ce vor decădea, noi tot aici vom fi, cu aceiași vecini.

Riddick spunea...

Dacă-dacă-dacă... Numai pseudoargumente defetiste.

Riddick spunea...

Nu există cooperare avantajoasă cu Rusia sau în cadrul UE.

Anonim spunea...

Bun, și care este alternativa din punctul tău de vedere? Ce crezi tu că ar trebui să facem?

Riddick spunea...

Să nu mai facem pași spre trecerea la euro, să renunțăm la toate acordurile dezavantajoase nouă, să ieșim din UE, în cele din urmă. Să votăm partide care ar susține aceste puncte.

Crystal Clear spunea...

Sa ne solidarizam cu : Ungaria , Cehia , sa cerem ajutorul UK( latura eurosceptica) sa reluam , intarim si dezvoltam legaturile cu AELS .Sunt o multime de posibilitati.Doar n-o sa ne resemnam cu geografic suntem aproape de rusi...Sa nu uitam: Rusia este un stat inapoiat,subdezvoltat, dictatorial cu populatie in descrestere in care cel putin 25% din barbati sunt "aburiti" de alcool..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: