17 mai 2012

Se știe, dar se face exact pe dos



Când știi că dezvoltarea națională este pentru moment dependentă mai ales de împrumuturi, nu votezi în unanimitate eurodiktatul fiscal care îți interzice să te dezvolți pe datorie:

Prezent la reuniunea Consiliului miniştrilor de Finanţe ai Uniunii Europene, Claudiu Doltu, proaspăt numit secretar de stat în cadrul Ministerului de Finanţe de la Bucureşti, a încercat să indice câteva repere care pot oferi o perspectivă pentru România următorilor ani.

Doltu a spus că pentru a avea un „mediu plăcut de trăit" există practic două soluţii: creşterea productivităţii sau banii altora. 

Şi cum creşterea productivităţii e rezultatul creşterii investiţiilor de capital, iar acestea nu avansează decât pe măsură ce economisirea creşte, „România nu se poate aştepta la nimic spectaculos, în această privinţă cel puţin în următorii 20 de ani", a fost de părere Doltu.

Şi atunci, pentru dezvoltarea economică singura soluţie este reprezentată de „banii altora": fie investiţii străine directe, fie fondurile structurale sau pentru agricultură, fie împrumuturi", este de părere oficialul român.

Secretarul de stat spune că, deşi România nu are, în prezent, o economie vulnerabilă, nu ne vom putea aştepta la ceva „spectaculos" în următorii ani.

Adevărul

3 comentarii :

Anonim spunea...

Sa plateasca cu capul cine a adus-o in situatia aceasta. Logic nu. Asa se cuvine in TARA LU DRACULEA.

Riddick spunea...

Mai întâi trebuie să ne intre nouă bine-n cap că nu e de votat niciunul dintre actualele partide parlamentare.

Anonim spunea...

Nu-l citez pe TUTEA mentorul meu spiritual de frica sa nu fiu interpretat gresit.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: