06 mai 2012

A fost PDL folosit, prin Băsescu ?



Nu am spus "de Băsescu", fiindcă nu lui i-ar folosi în mod direct măsurile politico-economice adoptate de guvern (implicit de PDL) în ultimii doi ani. Toate categoriile sociale au fost antagonizate, mai ales bugetarii. Zarvă la învăţământ, cu adăugarea suplimentară a clasei zero, o complicaţie în plus pentru copii şi părinţi. La sănătate era clar că nu trebuia umblat în an preelectoral sau electoral, dar s-a încercat să se umble, iar când reacţiile au fost energice, s-a făcut pasul înapoi. Tardiv. Reţineri ilegale din unele pensii, deşi se putea corecta la timp, nu să se aştepte decizia instanţei. Acum va returna banii USL. La TVA de 24% s-a ajuns pe mâna UDMR, care prin omul său de la Curtea Constituţională a respins (5:4) măsura alternativă a tăierii unor pensii şi salarii. Astfel, sunt afectate toate categoriile sociale, nu doar unele care nu erau neapărat electorat PDL (da, ştiu, sunt cinic...). Mediul de afaceri, de asemenea, este afectat. "Legea grătarelor", pornită de Sulfina Barbu prin februarie 2011, a fost tărăgănată de USL tocmai ca să intre în vigoare acum, în an electoral (cine va fi înjurat de lumea ieşită la iarbă verde, guvernul USL sau iniţiatorii ?). Legea electorală nu s-a modificat la timp, existând acum varianta votului uninominal într-un singur tur, care ar bloca intrarea altor partide în parlament şi le-ar perpetua pe cele actuale, dar mai ales USL-ul (USL s-a pronunţat pentru această variantă). Va returna Băsescu legea la parlament dacă va ieşi în această formă ? Mă îndoiesc că o va face. Actuala lege electorală pentru alegerile locale prevede tot un singur tur, şi a ieşit aşa şi pe voturile parlamentarilor PDL. Ar mai fi multe de spus, dar închei doar cu alte două exemple - paleologizarea PDL după congresul din 2011 şi aducerea lui Ungureanu la guvern.

De văzut şi

Un comentariu :

Riddick spunea...

Unul dintre scopurile principale ale aiurelilor economice iniţiate în 2010 este atingerea parametrilor macro pentru trecerea la euro "în 2015". "Prostimii" i s-a spus că sunt măsuri anti-criză.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: