15 mai 2012

Daniel Dăianu, ca fost ofițer DIE, nu poate ocupa o funcție de stat în “Aparatul Propriu de Lucru” al premierului Victor Ponta. DOVADA CNSAS



Ziariști Online
Daniel Daianu, “securistul bun” al lui Andrei Plesu

Premierul Victor Ponta a numit, vineri, mai multe persoane in functii de secretar de stat si consilieri de stat, transmite Ziare.com.

Astfel, Dan Petre, fiul lui Zoe Petre, a fost numit secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com. Acesta a fost si consilier prezidential al lui Emil Constantinescu.

Achim Irimescu va ocupa postul de secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Ponta l-a numit pe Septimiu Buzatu secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, iar pe Raducu Valentin Preda secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Bolos Marcel Ioan va fi functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, iar Sebastian Huluban a fost numit secretar de stat in cadrul Ministerului Apararii Nationale.

Sorin Dan Mihalache o sa fie secretar General Adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, in timp ce Andrei Rizoiu va ocupa functia de secretar de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Ion Lazar a fost numit secretar de stat, sef al Corpului de Control al primului-ministru, iar Andrei Nicolae Zaharescu va fi secretar de stat, purtator de cuvant al Guvernului.

Daniel Daianu, fost ministru al Finantelor, este consilier de stat in cadrul Aparatului Propriu de Lucru al primului-ministru, iar Anca Nicoleta Alexandrescu va fi consilier de stat in cadrul Aparatului Propriu de Lucru al primului-ministru.

Numirile intra in vigoare abia dupa publicarea in Monitorul Oficial.  (A.G)

Update: Daniel Daianu este cunoscut si ca un opozant al proiectului Rosia Montana si al presedintelui Traian Basescu, ceea ce poate explica mai bine si noile declaratiile ale lui Victor Ponta, facute ieri la emisiunea “Dupa 20 de ani” de la ProTv.

Nota VR: Dan Petre nu s-a facut cunoscut in toata cariera lui altfel decat “fiul lui Zoe Petre”, dupa cum sta drept dovada si formularea din stirea Ziare.com. Daniel Daianu, fost ofiter DIE, deci incompatibil cu o functie de stat, este “securistul bun” al lui Andrei Plesu, fiind, de altfel si membru al “Consiliului Stiintific” al Colegiului Noua Europa. De altfel, in nota emisa de CNSAS se arata ca, in urma cu cinci ani, Daniel Daianu se afla “in atentia SRI”. Detalii, mai jos. De adaugat: ambii parinti ai lui Daniel Daianu au fost ofiteri de Securitate. Incadrarea in structura venea, asadar, de la sine. Dl Daianu si apologetii sai sustin ca acesta “si-a dat demisia din Securitate”. Din Securitate nu se da nici o demisie.

Dupa ce a iesit din structura oficiala, pentru ca nu-i placea programul riguros – deci, “de fite”, fite pe care si le permite din motivul expus mai sus -, dl Daianu a mers mai departe pe drumul netezit de parintii sai si “fostii” colegi DSS in institute apartinand de Securitate, respectiv Centrul de Informare si Documentare al Institutului National de Cercetari Economice, Bucuresti (sept. 1978 – august 1979) si, apoi, Institutul de Economie Nationala, Bucuresti, (1979-1990), creuzetul de formare a cadrelor Securitatii specializate in economie. Sigur, aceasta poate n-ar fi nici o problema. Minciuna, insa, da.
Sursa: Roncea.ro

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: