11 aprilie 2012

Haita PDL-USL-UNPR-UDMR vrea regionalizarea trecută în Constituție



Search "referendum" - 1 rezultat. Azi sunt 6 luni de când CJ Vrancea poate convoca "referendumul anti-regionalizare".

Da-da.



E definitiv şi irevocabil: Vrîncenii sînt chemaţi la referendum pentru desfiinţarea judeţului 

Conform calendarului, referendumul urmează să fie organizat pe 6 noiembrie, după ce Consiliul Judeţean a cîştigat şi la Galaţi lupta cu Prefectura. Vrîncenii vor fi întrebaţi: „Sînteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Vrancea?” Pentru organizarea acestei consultări populare CJ a alocat 143.000 euro

Vrîncenii sînt chemaţi la urne! Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a cîştigat ieri o nouă dispută juridică cu Instituţia Prefectului, la Curtea de Apel Galaţi. De această dată, juriştii lui Marian Oprişan au cîştigat în faţa recursului înaintat de Prefectură în procesul privind organizarea referendumului privind consultarea vrîncenilor pentru reorganizarea administrativ-teritorială a judeţului Vrancea. În luna iunie, CJ a votat un proiect de hotărîre prin care se stabilea organizarea unui referendum la nivelul judeţului în vederea consultării cetăţenilor privind oportunitatea desfiinţării judeţului Vrancea, prin întrebarea „Sînteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Vrancea?”. La data respectivă se discuta intens despre o posibilă regionalizare a ţării, propusă de partidul de guvernare, în care Vrancea ar fi făcut parte din regiunea de Sud-Est, cu capitala vehiculată atunci la Constanţa. Hotărîrea de CJ a fost considerată de Prefectură, prin reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Ion Oprea, nelegală, şi a fost atacată chiar a doua zi în instanţa de contencios administrativ, fiind suspendată în acest timp. Cauza a fost judecată la Tribunalul Vrancea de judecătorul Mihai Stoian, de la secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, care a respins cererea Prefecturii de anulare a Hotărîrii de Consiliu Judeţean nr. 83 din 24.06.2011, prin care s-a decis consultarea vrîncenilor în privinţa desfiinţării judeţului.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: