19 martie 2012

Îmi retrag voturile !



Îmi retrag voturile "pentru", atât cel de la referendumul pentru votul uninominal, din 2007, cât şi cel de la referendumul pentru parlamentul unicameral, din 2009.

Prea foloseşte EuroBăse referendumurile ca să lipească la lista de amendamente pentru revizuirea Constituţiei chestiuni precum deficitul (conform pactului eurofiscal) sau regionalizarea. Varianta PDL/Băsescu nu prevede - încă - trecerea regionalizării în Constituţie (ca la varianta USL: "guverne" şi "parlamente" regionale, deşi ar intra în conflict cu Art.152.1.), dar se va invoca necesitatea acceptării variantei USL pentru atingerea cvorumului parlamentar de 2/3. La discuţiile cu USL Băsescu a acceptat oficial varianta USL, crezând că va obţine şi acordul USL pentru revizuirea Constituţiei în această legislatură.

Despre cât preţ pun partidele pe opinia cetăţeanului exprimată prin referendumuri putem observa din renunţarea la "referendumul Bucureştiului" şi din renunţarea la referendumul USL din Vrancea (pe 11 aprilie se fac şase luni de când CJ Vrancea are dreptul să convoace "referendumul antiregionalizare").

Deasemenea, nu voi mai vota în nicio împrejurare partidele eurocartelului (toate partidele parlamentare actuale) şi nu mă voi prezenta la referendumuri iniţiate de acestea.

9 comentarii :

Anonim spunea...

Nici eu.

Crystal Clear spunea...

Nici eu...

Anonim spunea...

Cine te-a pus, coane, să te duci? Bine, mă dau rotund în ale nevotării (ca opțiune deliberată) pentru că am un număr de ani de cînd nu mai practic sportul respectiv, însă anumite înflăcărări de moment, iluzii care par speranțe, îmi par de neînțeles. Evident, nu sînt scutit de ale mele, totuși... votul benefic uninominal... prea de tot.

Riddick spunea...

Era prea mare măgăria de partea ailaltă, iar alternativa reală nu se arătase, aşa că.

Dar nici absenteismul nu e calea.

Anonim spunea...

Nu e, doar dacă absentează toți... ceea ce e o utopie. Partea proastă, chiar dacă nu s-ar mai duce nimeni la vot e posibil să aflăm cu totul altceva de la televizor.

Riddick spunea...

Pâi am aflat deja din 2003, când au falsificat cifra de participare la referendum (real - cca 39%, validat cu "peste 54%"). Atunci nu m-am dus, eram sigur că nu poate fi ceva bun.

Potrivit estimarilor Biroului Electoral Central, la referendumul pentru adoptarea noii Constitutii au participat 54% din numarul alegatorilor. Ca scrutinul sa fie valabil, cerinta legala e ca participarea la vot sa depaseasca 50 de procente din electoratul cu drept de vot.

Estimarile oficiale au trezit însa suspiciunea partidelor de opozitie si a mai multor organizatii non-guvernamentale, având în vedere ca participarea la vot a crescut vertiginos înainte de închiderea urnelor, de la 34% la orele 15, la peste 50 % dupa încheierea votului.

Partidele de opozitie au protestat fata de neregulile aparute în desfasurarea votului. Vicepresedintele PD, Emil Boc, a vorbit despre diversele recompense materiale oferite, în unele localitati, celor care s-au prezentat la vot.

http://www.europeana.ro/arhiva/102003/Participarea%20la%20referendumul%20de%20adoptare%20a20102003.htm


Ingrijorat de ineficacitatea metodelor pentru atragerea populatiei la vot, presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, a trecut la represalii. El a amenintat organizatiile judetene ale partidului ca vor fi sanctionati in functie de modul in care au reusit sau nu sa determine populatia sa participe la vot - Decizia primarului PSD al Bacaului, Dumitru Sechelariu, de a organiza in sectiile de votare din oras tombole cu premii pentru cei care au votat va intra in atentia Parchetului, in urma sesizarii PD, preluata si expediata de BEC. De altfel, democratii vor atentiona si Parchetul National Anticoruptie in -cazul Bacau- - Principalele nereguli constatate pe parcursul celor doua zile ale referendumului au fost deplasarea ilegala a urnelor in afara sectiilor de votare, eliberarea de urgenta a actelor de identitate precum si interdictia de a parasi tara fara stampila votat - Cu exceptia liderului PRM, care a boicotat referendumul, toti politicienii romani au votat Constitutia, ademenindu-i pe cetatenii cu drept de vot sa le urmeze exemplul. Ei s-au ferit insa sa puna absenteismul pe seama prestatiei lor sau a campaniei pentru Constitutie, preferand sa dea vina pe vreme sau pe relaxarea de la sfarsitul saptamanii.

http://arhiva.curentul.ro:81/2003/curentul.php?numar=20031020&art=39700

Anonim spunea...

Nu am dovezi, evident, dar sînt convins că nu s-a atins paragul. Oricum nu ar rezista prin simplul fapt că s-a dat o ordonanță de organizare a lui pe parcursul a două zile, cînd constituția prevedea explicit altceva.

M-am zbătut atunci, pe un forum, să combat ilegalitatea, deși aveam permanent senzația de perfectă inutilitate, de confruntare zadarnică cu o mașinărie implacabilă.

Riddick spunea...

Ordonanţa s-a dat în după-amiaza primei zile, cu efect imediat.

Riddick spunea...

Când vedeau că minciuna e prea gogonată ca să-l valideze cu participarea unei singure zile.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: