22 decembrie 2011

"De 20 de ani, elitele post-comuniste şi neoliberale – care sunt acum unite – au servit mai ales interesele capitalului internaţional în schimbul sprijinului moral şi financiar al Occidentului"



Neocomuniştii au pactat cu escrocii, trezirea ! E un bloc greu de doborât.
De 20 de ani, elitele post-comuniste şi neoliberale – care sunt acum unite – au servit mai ales interesele capitalului internaţional în schimbul sprijinului moral şi financiar al Occidentului. În faţa acestei strategii  de supravieţuire bazate pe defetism, proiectul lui Orbán propune o viziune de viitor care corespunde mult mai mult stării actuale de spirit a maghiarilor, sătui de a fi supuşi. Problema cu acest proiect nu este deci ceea ce i se reproşează de către comunitatea de afaceri (care este apolitică) sau de analiştii liberali sau de stânga care tind să supra-politizeze orice. Nu, problema reală este că, oricum, fie că proiectul lui Orbán reuşeşte sau fie că nu, rezultatul va fi tragic.
Presseurop:  Capitalismul maghiar, o ambiţie fragilă

9 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Dar dacă proiectul reuşeşte, se va crea atunci un corp economic favorabil lui Orbán care ar face de facto ca ţara să devină neguvernabilă pentru oricine altcineva. Politicienii la conducere nu vor avea altă alegere decât să facă concesii şi să ajungă la compromisuri cu acest Leviathan economic.

Crystal Clear spunea...

Noii actori ai capitalismului maghiar nu vor putea intra pe piaţă decât prin intermediul economiilor sau a creşterii de capital. Iar populaţia nu are bani pentru a economisi; statul, la rândul său, împrumută masiv iar întreprinderile sunt îndatorate până în gât. În această situaţie, avem nevoie de investitori străini – sau maghiari – care să poată fi convinşi de viabilitatea proiectului lui Viktor Orbán. Dar este puţin probabil ca aceste subiecte să se fi aflat pe ordinea de zi în timpul călătoriilor sale recente în Arabia Saudită şi în China.

Crystal Clear spunea...

Nu cred daca va tragic pentru Ungaria...


"Nu, problema reală este că, oricum, fie că proiectul lui Orbán reuşeşte sau fie că nu, rezultatul va fi tragic."

Riddick spunea...

"There will be blood". Dacă Orban reuşeşte, eurosocialismul e pe dric.

Crystal Clear spunea...

Ungurii mocnesc.
Inceputul e deja facut.
Urmeaza sa se intanda...
Sper sa se trezeasca si ai nostri..

Riddick spunea...

Nu văd niciun semn, toţi aşteaptă lauri, feude, sinecuri...

Crystal Clear spunea...

Stiu, din pacate mai ales cei tineri de la care te astepti sa fie puternici...

Anonim spunea...

"Fenomenul Orban" nu este intimplator. El pare a marca inceputul unei alte etape a prabusirii visului unor dementi de a bolseviza Europa, folosind, cumva, scenariul din 1917 ! Oricum, papusarii sint aceiasi, chiar daca nu si biologic. Acum ar fi momentul sa ne trezim si noi ! Iar ''criza'' ofera oportunitati pentru aceasta !

Riddick spunea...

Nu ne-am trezit, stăm încă la coadă la bomboane pe băţ.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: