25 noiembrie 2011

Ponta mistifică evoluţiile din UE în paradigma dreapta-stânga



... tocmai când se apropie rocada convenită dintre populari şi socialişti la preşedinţia Parlamentului European (pleacă Buzek de la PPE şi vine Schulz de la PES).

Să vedem ce va face USL când va veni votul în parlament privind modificarea tratatelor UE.

From: europeansocialists  | May 9, 2011 
Interview of Victor Ponta made at the PES conference in Athens. 

cursdeguvernare.ro:
Victor Ponta la Bruxelles: Cine se ia după Merkel şi Sakozy păţeşte ca Papandreou
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la Bruxelles, că fostul premier elen Giorgios Papandreou a fost “sacrificat” de bănci şi de către liderii Franţei şi Germaniei, iar socialiştii europeni ar trebui să înveţe din această “lecţie”. Cine are încredere în Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy o să păţească precum Papandreou, cred că trebuie să învăţăm din asta”.

10 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Salut voios de pionier !...

Riddick spunea...

Ce fals este, ce artificial...

Crystal Clear spunea...

Superficial.Simple mind..

postoricanul spunea...

mi se pare okei ce spune...statul social este pe duca si toate statele UE sunt state sociale. China, care este in teorie un start comunist... este mai un stat mai putin social decat orice stat membru al UE.

ce o fi artificial si mincinos nu pricep?

Riddick spunea...

La nivel UE, politicile socialiste și cel "populare" (centru-dreapta) sunt cam aceleași în ultima vreme, dar Ponta pune fenomenele negative pe seama dreptei, nu spune că au ieșit la iveală defecte structurale ale "proiecului european".

postoricanul spunea...

proiectul european este un proiect american...bani de reconstructie europenilor sa isi refaca economiile dupa razboi daca se termina cu confilctele seculare...franta-germania, franta-uk, uk-spania etc. proiectul european nu inseamna deci un stat social european...el s-a transformat asa ca sa ofere satisfactie generatiilor nenorocite de razboi si ca sa li se ofera o pista stangii si sa nu cada in marxism.

austeritate inseamna mai putine cheltuieli sociale...asta spune ponta si are dreptate sa se teama.

Riddick spunea...

USL a spus zilele astea că va continua acordul cu FMI dacă va veni la guvernare.

postoricanul spunea...

suntem mai rau ca grecii, a spus-o stolojan...orce politician ne-anarhist ar incerca sa nu agraveze lucrurile dand impresia agentiilor de rating ca suntem sub o un program de damage control si sa ne sustina acoperirea deficitului cu dobanzi mai mici.

cum nu vom vedea politician grec responsabil sa isi scoata tara din euro...nu vom vedea politician roman responsabil sa isi scoata tara din acordul cu FMI. Si eu sunt convins dupa esperienta ungurilor ca vremurile sunt de asa natura incat nu se poate fara ei.

Doar sa ne uitam la unguri care desi nu au euro si au nationalizat pe sest si pensiile private si mi se pare ca si compania de nationala de petrol si au supraimpozitat si bancile, au schimbat si constitutia, au scazut impozitele pe profit bine, controleaza presa prin cele mai stricte legi europene (deci masuri la care ar visa cei mai duri conservatori) ....dupa nici 2 ani s-au intors in genunchi la FMI si dupa ce au marit tva-ul la 27%.

Riddick spunea...

La unguri e o situație diferită, ei încearcă niște măsuri "în afara rețetei" și probabil sunt presiuni să revină la schema prestabilită.

Grecii ar putea ieși din euro în două condiții - dacă nu se poate opri căderea sau dacă se modifică tratatele UE, una din modificări ar presupune ieșirea temporară din eurozonă (nu neapărat din monedă, sunt niște nuanțe, "rămâi cu euro dar te descurci cum știi").

Crystal Clear spunea...

Apropos de vestita "economie germana"


http://www.hotnews.ro/stiri-international-10800796-lucrezi-intr-casa-nebuni-vezi-scrie-autor-german-despre-zapaceala-practicile-din-birouri-care-fac-viata-grea-demoleaza-sperantele-profesionale.htm?cfnl


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: