05 octombrie 2011

UE blochează negocierile cu Moldova până se adoptă legea pro-gay ("anti-discriminare")



Europa Liberă: Ce presupune a doua fază a negocierilor?

Dirk Schubel: „Punerea în aplicare a legislaţiei adoptate în faza întâi. Desigur, acest proces, de asemenea, va trebui monitorizat îndeaproape. În acest context, aş vrea să amintesc că aşteptăm adoptarea legii anti-discriminare. Înţelegem că este dificilă adoptarea acestei legi, nu suntem orbi şi ne dăm seama de rezistenţa unor anumite grupuri apropiate Bisericii Ortodoxe. Oricum, adoptarea acestei legi este parte a dialogului privind liberalizarea regimului de vize şi sper că în curând va putea fi adoptată de Parlament ca să putem înainta în negocieri.”

Europa liberă: Summitul Parteneriatului Estic a fost un succes pentru R. Moldova

>> Legea anti-discriminare din Moldova, retrasă. Motivaţii si reacţii.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Este REVOLTATOR sa nu liberalizezi circulatia in UE unui popor pentru ca in Parlament nu s-a acceptat homosexualitatea ca fiind un comportament normal.
UE se contrazice singura, prin intoleranta in acceptarea acestei decizii a moldovenilor.

Riddick spunea...

Şi Filat e vinovat, a retras-o tocmai fiindcă nu trecea "paragraful cu pricina" (datorită şi lui Voronin, comuniştii nu au votat, în schimb o parte din "reformişti", da). Trebuia "să-i dea drumul" aşa, UE n-ar mai fi insistat pentru "anti-discriminare", ci pentru "drepturile gay-lor", ceea ce sună diferit, şi lumea ar pricepe mai repede.
Se vede treaba că "liderilor" ăstora li se pune în faţă o listă amănunţită, din care trebuie să parcurgă fiecare punct. Dacă ar afla "prostimea" doar un sfert din ce e acolo, i-ar lua cu parul şi cu furca.

Crystal Clear spunea...

Da, oamenii sunt manipulati in ultimul grad. Ca si la noi, de altfel..

Crystal Clear spunea...

Saracii moldoveni, sunt oameni atat de seriosi si de muncitori ..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: