03 octombrie 2011

Patru întrebări retorice (Bursa)



     1. Dacă organismele financiare internaţionale sunt excedate de violenţa crizei mondiale, atunci nu ar trebui să începem să ne ocupăm de agricultură, într-un program strategic naţional de combatere a crizei?
     2*. Dacă faptul că nu am adoptat moneda euro este un atu în favoarea noastră, în acest moment, atunci nu ar trebui să suspendăm ţinta declarată pentru anul 2015 şi să ne anunţăm oficial poziţia de expectativă în programul naţional de adoptare a monedei europene, cum au făcut şi bulgarii?
     3**. Dacă şeful FMI, Christine Lagarde, afirmă că trebuie atenuată austeritatea bugetară în cazul aplatizării creşterii economice şi dacă creşterea noastră economică s-a aplatizat în urma regimului de austeritate, atunci nu ar trebui să ne atenuăm austeritatea, în favoarea creşterii economice?
     4. Dacă observăm că pleacă investitorii străini, atunci n-ar trebui să observăm că investitorii autohtoni rămân?

MAKE
http://www.bursa.ro/patru-intrebari-retorice-142179&s=macroeconomie&articol=142179.html 

*, ** : Austeritatea din România tocmai acest scop îl are, trecerea la euro. Adică, strângerea curelei tocmai pentru a intra în parametrii macroeconomici care ne-ar face eligibili pentru eurozonă. Trebuie să înţeleagă asta cât mai mulţi.

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Comentarii:

(mesaj trimis de anonim în data de 03.10.2011, ora 07:23)
A cincea intrebare retorica: Dar ce Make, tu chiar vrei sa ne cistigam independenta?

Riddick spunea...

Da, am citit comentariul... bun comentariu.

Crystal Clear spunea...

Din cate vad pe bloguri vin vremuri nasoale rau.Nu inteleg exact cate miscari noi, de "dreapta" sunt : MP si NR ? Una-i nemteasca si alta-i ruseasca? Vad ca se curteaza reciproc.Probabil ca-si vor uni destinele....
Monica Macovei iese din PDL? ( asa am vazut la Nicu_Electricu).
Foarte rar gasesti vreun eurosceptic.
Mai sunt unii tineri care incearca sa gandeasca , sa judece, dupa care isi sterg imediat mesajele pe FB, de frica probabil ca nu sunt "in trend" si sa nu supere pe cineva....

Riddick spunea...

Iese "macarena" mare... Heeei, Macarena ! :)

Crystal Clear spunea...

:)))))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: