09 septembrie 2011

A înnebunit Kacyznski ? Jaroslaw Kaczynski...



Jaroslaw Kaczynski: Uniunea Europeană ar deveni o superputere în cazul formării unei armate europene

Alcatuirea unei armate europene unite ar putea oferi Uniunii Europene statutul de superputere, echivalent cu cel de la Washington, a declarat liderul opozitiei conservatoare din Polonia, Jaroslaw Kaczynski, informeaza AFP.

"Vreau sa fac din Europa o superputere", a afirmat Kaczynski intr-un interviu acordat in cadrul Forumului Economic Mondial de la Krynica, sudul Poloniei, numit si "Davosul din est". 

"Sunt un euro-realist si militez pentru o Europa mai puternica, in special in ceea ce priveste aspectele politico-militare", a adaugat liderul politic polonez. Jaroslaw Kaczynski a insistat ca Europa are nevoie de un centru politic echipat cu forte armate, ceea ce ar putea face din acest centru un partener egal pentru Statele Unite, insa nu trebuie uitate China sau India.

In ceea ce priveste o eventuala integrare a fortelor militare in cadrul Uniunii Europene, Kaczynski a raspuns afirmativ, insa "cu conditia ca aceasta sa fie o armata foarte puternica si nu o brigada sau o initiativa ridicola".

Fostul premier al Poloniei a estimat ca nici un stat european nu este capabil sa devina o superputere, nici macar Rusia sau Franta si Germania laolalta, pentru ca acestea sunt pur si simplu prea mici. "Pentru a fi considerat un partener serios pentru tari precum Rusia, Uniunea Europeana trebuie sa devina mai solida din punct de vedere militar", a declarat Kaczynski. 

In varsta de 62 de ani, Jaroslaw Kaczynski este fratele geaman al presedintelui Lech Kaczynski, decedat in urma unui accident aviatic pe 10 mai 2010, in Rusia. Premier al Poloniei intre anii 2006-2007, Jaroslaw si-a castigat reputatia de eurosceptic dupa o serie de conflicte cu Bruxelles-ul. 


>>  Acelaşi lucru îl susţin inamicii NATO din UE, în frunte cu Germania: Group of five calls for EU military headquarters (EUobserver)

12 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce tampenie !

O iau toti razna !

Crystal Clear spunea...

I-ar fi spalat creierul ..

Riddick spunea...

E clar. Polonia e terminată. Un bou.

Crystal Clear spunea...

Exact asta ma gandam si eu !
Au facut praf Polonia !

Riddick spunea...

Polonia era vocea estului. Acum a rămas Vaclav Klaus SINGUR. Până şi guvernul "lui" îi ignoră propunerile, iar ministrul de externe îşi permite ironii grosolane în public.

Crystal Clear spunea...

Probabil ca Lech nu stia ca urmeaza asa un balamuc cu SUE de asta s-a gandit la o armata in interiorul NATO..

Riddick spunea...

Adică, nu tocmai singur, mai e Viktor Orban, dar Orban mai are de făcut curăţenie în interior, încă nu şi-a consolidat poziţia.

Crystal Clear spunea...

Nasol...

Riddick spunea...

Nu urmează niciun balamuc. Urmează Războiul Civil European. De fapt, Războiul de Independenţă al naţiunilor europene.

Crystal Clear spunea...

Fara nici o indoiala !!!

John Galt spunea...

..si atunci Dumnezeu va lua mintile oamenilor".

Riddick spunea...

"The Endtimes", "The Great Tribulation"... :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: