29 iunie 2011

Dăianu, o nouă misiune



Profesorul de economie Daniel Dăianu a fost invitat să se alăture European Council of Foreign Relations (ECFR), unul dintre cele mai reputate think tank-uri europene, care reuneşte 140 de personalităţi publice de pe continent.

Dăianu devine astfel primul român invitat să facă parte din această organizaţie, care este corespondentul european al Council of Foreign Relations din Statele Unite ale Americii.

ECFR are birouri la Berlin, Madrid, Roma, Paris şi Sofia, care servesc ca platforme de cercetare, dezbatere şi comunicare. Dăianu a deţinut de-a lungul anilor o serie de posturi publice, de la economist-şef al BNR la ministru de finanţe şi membru al Parlamentului European.

Ziarul Financiar

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cine l-a invitat pe agentul asta rus sa reprezinte Ro ?

Riddick spunea...

Nu reprezintă România acolo, e o coterie privată.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: