07 mai 2011

Un discurs important al lui Lech Kaczynski



Lech Kaczynski a rostit un discurs televizat, pe 17 martie 2008, în legătură cu negocierea şi ratificarea tratatului de la Lisabona:



În România, această temă nu a existat ca subiect de presă sau de dezbatere politică. Parlamentul a votat Tratatul de la Lisabona doar cu un vot împotrivă (Lavinia Şandru, PIN) şi o abţinere (Dragoş Dumitriu, PC):



6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Un adevarat patriot se simte imediat !
Kaczynski a platit cu viata pentru pozitia lui .

R Turcanu ,ca de obicei revoltator de penibila .Cam astia sunt oamenii din jurul lui EuroBase..

Riddick spunea...

Lech Kaczynski este încordat în timpul discursului, nu a spus nici 10% din presiunile reale care erau pentru ratificare (doar cei de la partide gen UKIP au spus clar că este o conspiraţie pentru o Europă federală, dacă nu chiar centralizată). Să-i vedem pe polonezi ce-or face la toamnă la alegerile parlamentare. Sunt pesimist.

Votul negativ şi abţinerea ţin tot de regie, era aiurea să fie unanimitate, cred că s-a dispus ca să fie o "opoziţie" cât de mică, "să pară normal". La toamnă (votul s-a dat în februarie 2008) urmau alegeri generale, şi trebuia cumva captat electoratul ex-PRM. N-am mai auzit-o pe LŞ reluînd tema asta niciodată. Tăriceanu se lăuda: "suntem cel de-al patrulera stat care am ratificat Tratatul de la Lisabona".

Crystal Clear spunea...

Chiar m-am intrebat ce-i cu Lavinia Sandru !

Ai perceput perfect, este doar REGIE !-

Riddick spunea...

Şi totuşi:

"Romania nu este pregatita pentru integrare la capitolul Agricultura"
02.10.2006
Epoch Times

Romania nu este pregatita pentru integrare la capitolul "Agricultura", motiv pentru care Partidul Initiativa Nationala cere guvernului sa solicite Uniunii Europene activarea clauzei de salvgardare pentru acest domeniu, a declarat, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru.

Ea sustine ca, din cauza lipsei de informare si instruire, populatia din mediul rural nu va avea acces la fondurile europene, iar fermele cu potential redus risca sa dispara.

Lavinia Sandru acuza guvernantii ca, pentru a nu-si pierde electoratul, nu spun cu cat vor creste preturile dupa integrare.

Presedintele PIN, Cozmin Gusa, considera ca Romania nu este pregatita pentru socul integrarii

Presedintele Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa, considera ca Romania nu este pregatita pentru socul integrarii, care, in opinia sa, pentru omul de rand va reprezenta o mare suferinta, cel putin egala cu cea a polonezilor.

Prezent la Oradea, unde si-a lansat cartea "10 pacate ale Romaniei", liderul PIN a adaugat ca romanii sunt victime perpetue ale tuturor disfunctionalitatilor din societatea de dupa 1989.

http://www.epochtimes-romania.com/articles/article_5739.html


Integrarea în UE si gustul tomatelor
• deputatul PIN Lavinia Sandru a lansat în Neamt „Ghidul românului în UE“ • parlamentarul este de parere ca România trebuie sa se impuna în fata europenilor si a explicat procedura astfel: „O rosie din România are un gust, o rosie dintr-un supermarket din Franta are alt gust; cînd vor reusi sa se impuna rosiile noastre, vor avea acelasi gust ca ale lor“

http://www.saptamana.com/link.php?id=411956

Dar aceste poziţii nu continuă, începând cu 2009.

Crystal Clear spunea...

Foaaaarte interesant !
Probabil ca pana la sfarsitul lui 2008 a fost o perioada a politicii rusesti ( stim cine este Cosmin Gusa) de "opozitie" directa ,dupa care s-a trecut la cea ascunsa, infiltrata de doborare din interior...

Riddick spunea...

Mai degrabă aş zice că au vrut să preia votanţii PRM, care "migraseră" la PDL.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: