17 aprilie 2011

Toxine de "Dilemă veche"



Molimele, ca să aibă "succes" (mai ales cele mortale, precum eurofederalismul), au nevoie nu atât de viruşi (ei pot hiberna zeci şi sute de ani, şi se activează atunci când se coc condiţiile), cât de agenţi purtători, şi de gazde. De preferinţă cu organismul slăbit, în urma ascultării diverşilor "vraci", în locul căutării informaţiei reale. Din prostie, din comoditate, din obişnuinţă...

În Dilema veche a apărut articolul Să învățăm să îmbătrînim cu grație, scris de polonezul Paweł Świeboda, fost consilier pe probleme europene al fostului preşedinte al Poloniei, socialistul Aleksander Kwaśniewski. Świeboda are propria fundaţie, dar face parte şi din fundaţia lui Kwaśniewski.

Poate nu-i întâmplător că în Dilema veche, girată de "reperul dreptei româneşti", Andrei Pleşu, şi finanţată de "capitalistul" Dinu Patriciu, nu s-a scris niciun articol pe tema catastrofei aviatice de la Smolensk, de la care a trecut un an, în schimb apare un articol despre Iuri Gagarin, care s-a născut... "în satul Kluşino, acum în regiunea Smolensk".

Dar să ne întoarcem la articolul lui Świeboda:

- Pînă acum, Europa a evitat întotdeauna opţiunile de mai sus şi continuă să practice terapia reîntineririi, jucînd rolul etern al celui mai tînăr din cartier. Aceasta a fost logica din spatele Tratatului de la Lisabona şi a programului consacrat problemelor climatice. Şi după ce-şi va revizui sistemul de guvernare macroeconomică, adoptînd o coordonare fiscală mai strînsă, va trebui să abordeze provocări structurale precum cele care ţin de schimbările demografice ale continentului.

- Lăsînd la o parte dezastre mai mari, Europa va trebui să facă loc la masă pentru China, India şi alte puteri în curs de dezvoltare. Alunecînd de la o cotă de 25% din populaţia lumii în 1900 la un proiectat 5% în 2050, pur şi simplu nu poate avea aceeaşi scară de influenţă. De asemenea, ar ajuta dacă ne-am da seama că avem o grămadă de învăţat de la restul lumii.

- Europa are unele dintre cele mai bune modele de guvernare în privinţa sănătăţii şi a politicilor sociale: acestea vor deveni cel mai puternic atu al nostru, în timp ce alţii în lume încep să se confrunte cu aşteptări în creştere de la propriile popoare şi electorate, precum şi cu tendinţe de evoluţie demografică.

- În sfîrşit, să ne întoarcem la lucrurile de bază înseamnă să ne îndreptăm atenţia mai întîi spre vecinii noştri şi spre candidaţii la statutul de membru. Impresionantul progres făcut de ţări precum Turcia reprezintă o oportunitate pentru Uniune în a-şi consolida influenţa faţă de vecinul său. Aderarea la UE este încă marea miză pentru Ankara, deşi e clar că nu este şi singura. UE va rămîne în curînd fără capitole de deschis în discuţiile sale despre aderare cu puterea musulmană. Vine momentul adevărului şi avem ce regreta dacă îl ratăm. Nu e nimic greşit în a trăi într-o lume tot, mai diversă.


Şi acum, "traducerea": "proiectul european" este în impas, nu mai este de ajuns europropaganda, trebuie contracarat curentul eurosceptic, tot mai puternic, printr-un flux masiv de imigranţi, din Turcia, dar şi din regiunea "euro-mediteraneeană" (nordul Africii). Odată naturalizaţi aceşti imigranţi, voturile lor ar înclina balanţa spre o Uniune Europeană tot mai centralizată, mai degrabă decât spre interesele statelor ai căror cetăţeni ar deveni.

Să vedem ce vor spune "părinţii democraţiei" socialişti la conferinţa de la sfârşitul lunii aprilie, din Tunisia.

16 comentarii :

John Galt spunea...

DETOX!

:P

Nu conteaza ce vrea Plesu, ce se intampla acum e mult peste nivelul lui. E implacabil. Se rezolva toate "dilemele" cu criza de acum.

Riddick spunea...

"Ploaia care va veni
Le va potopi pe toate..."

Global systemic crisis: Autumn 2011 – Budget/T-Bonds/Dollar, the three US crises which will cause the Very Serious Breakdown of the global economic, financial and monetary system

John Galt spunea...

Stiu, am vazut.

Crystal Clear spunea...

Daca si Google l-a celebrat pe Gagarin ....

Crystal Clear spunea...

Apropos de Dilema Veche, Dinu Patriciu, etc.

Nu stiu daca ai vazut asta :

"Or, in aceasta privinta, autorul de fata nu cunoaste in acest moment, in afara de Traian Basescu (care are neindoielnic la ora asta si resursele si capacitatea de a forja coalitii transformandu-le intr-un nou partid) decat doua alte figuri politice apte sa creeze un partid competitiv in perioada ce a ramas pana la alegerile de anul viitor. Nu inseamana ca numarul real nu este mult mai mare. Este. Autorul de fata nu poate pronunta insa cu certitudine in acest moment decat acestea doua nume. Cei doi sunt Dinu Patriciu si Valeriu Stoica. Cu o nota: Separati, sansele lor sunt neglijabile. In conjunctie insa, probabilitatea de succes este destul de serioasa. Cum insa drumurile celor doi s-au despartit cu un deceniu in urma, discutia cu privire la un nou partid pentru alegerile din 2012 ramane necesarmente in domeniul pur speculativ…."

http://www.contributors.ro/fara-categorie/un-nou-partid-de-ce-nu-se-face-cine-ar-putea-sa-l-faca/

Riddick spunea...

Patriciu, poate, ca "om din umbră", dar cine s-ar da pe mâna lui Stoica ar fi un nebun.

Crystal Clear spunea...

Eu inteleg ca DP Aligica ii pune impreuna , intr-o coalitie .....

Crystal Clear spunea...

Daca citesti comentariile, Sandra Pralong a foarte incantata de ideee

Riddick spunea...

Patriciu a facut niste mişcari mai ciudate în ultima vreme. Cine ştie ?

După ceea ce scrie Pralong, SE FACE.

Un detaliu interesant si important: prin 2007, presedintele de atunci al parlamentului european, germanul Pöttering, atrăgea atenţia la selecţia de cadre, să fie doar europeişti.

Articol de Cioroianu în Dilema:

Dnii Severin și Tudy



Prin vara lui 2007, cu ocazia unei vizite la Bucureşti a preşedintelui de atunci al Parlamentului European, dl H.G. Pöttering, am avut plăcerea de a oferi un prînz în onoarea oaspetelui – la care am invitat politicieni reprezentativi ai partidelor noastre parlamentare. Cu toţii i-am spus dlui Pöttering cît de unanimi au fost românii în a adera la UE şi cum mai nimeni n-a fost la noi împotriva unui asemenea act măreţ de revenire la Europa mumă. Numai că distinsul german ne-a cam strepezit elanul şi s-a arătat sceptic în privinţa acestei unanimităţi: Date fiind problemele care pot să apară, în Europa sau în România, poate ar fi bine să ştiţi ceva mai exact cine crede într-adevăr în Uniune şi cine nu, dincolo de declaraţiile de moment – cam aşa ne-a spus (simplific eu) invitatul.


E şi prost, "dă din casă"... :)

Crystal Clear spunea...

re:Cioroianu
L-am vazut si pe la ISP...Eu m-am lamurit ca-i prost rau !Face echipa cu Paleologu.
Sandra Pralong a fost asistententa lui Leonard Orban cand era comisar la UE.
Asta confirma coalitia ce va sa se faca.....

Riddick spunea...

Oho, da, îmi amintesc, l-am vazut pe clipurile ISP.

M-am frământat zilele astea gândindu-mă care este, de fapt, agenda lui Paleologu, dar şi a celorlalţi (M, P, V), că este clar că nu pot prelua controlul în PDL.

Ei, bine, nu poate fi alta decqt slabirea şi compromiterea PDL, chiar distrugerea lui.

Pralong, asistentă ? Poate supraveghetoarea lui , ca madam Vass la Palatul Victoria. Pe pariu că dacă vine "premierul tehnocrat", va fi printre consilierii lui ?

Crystal Clear spunea...

Da, un cuvand foarte potrivit pentru Pralong : "Supraveghetoare", ca si pentru Vass .Gestapoviste, amandoua....

Cu Paleologu -ai dreptate.Trag
de PDL din toate partile posibile....

Riddick spunea...

Piticu' i-a tolerat pe toţi viermii ăştia, că ajung să mă întreb - cine conduce de fapt ofensiva anti-PDL ?

Cică Băsescu l-ar fi încurajat pe Paleologu să intre în politică, în 2008, şi să lase ambasada (ambasadă, pe mâna unui handicapat !).

Dintre cei veniţi pe filiera PLD în PDL, numai rebuturi. Flutur l-a trădat pe Blaga, Pinalti la fel. Boureanu a rămas, dar mai are mult de muncă dacă vrea să facă politică mare.

În preajma congresului voi avea o postare pe tema PLD - evoluţia liberalilor în PDL.

Crystal Clear spunea...

Te crucesti cand vezi cine ne reprezinta in strainatate !

Riddick spunea...

Tanaam !

Bagă EuroBăse proiectul de Constituţie:

Traian Basescu: Proiectul de revizuire a Constitutiei a fost finalizat. Dupa Pasti ar putea fi trimis Parlamentului

Punctul forte sunt euroregiunile. O da el cotită, că "nu pe criterii etnice", blabla, ca să înghiţim hapul mai uşor.

Crystal Clear spunea...

Da, incepe sarabanda "europenizarii"


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: