09 aprilie 2011

Propagandă ilegală prin licee. Făptuitorii: Fundaţia Konrad Adenauer şi Asociaţia Pro Democraţia.


Continuă amestecul diverselor entităţi mai mult sau mai puţin oengiste în procesul de învăţământ. Funeriu le dă concursul, încălcând legea educaţiei, care interzice propaganda politică în instituţiile de învăţământ. Desigur, vor da replica: "Pâi, nu este politică, este educaţie civică".

Pe 10 februarie, Funeriu a semnat un protocol de colaborare cu 39 de organizaţii non-guvernamentale cu "activitate în domeniul educaţiei". Am citit comunicatul la acel moment, nu specifica nici care sunt ONG-urile, nici care sunt termenii colaborării. Nici pe site-ul ministerului nu apărea mai mult decât cele câteva rânduri ale comunicatului.

De fapt, se poate deduce din vorbele lui Funeriu cam despre ce este vorba - „ministerul vine cu elevii şi cu şcolile, voi veniţi cu propaganda":
„Mă bucură faptul că, după asociaţiile profesionale şi federaţiile studenţeşti, ONG-urile au decis să fie parte a modernizării de care are nevoie România. Colaborarea cu societatea civilă este esenţială pentru ca această lege să devină a noastră, a tuturor”.
În acest caz, este vorba de o colaborare între Fundaţia Konrad Adenauer şi Asociaţia Pro Democraţia, care presupune activităţi cu elevii de liceu, în incinta unor licee

Fundaţia Konrad Adenauer (KAS - Konrad Adenauer Stiftung) organizează şi cursuri de pregătire pentru organizaţiile de tineret PDL (e util să aibe Germania din timp oameni infiltraţi în partid... ). Ar fi bine, după congresul PDL, să se răstoarne puţin pietroaiele de deasupra ISP-ului şi a diverselor colaborări cu KAS şi cu alte fundaţii, va fi o forfotă de miriapozi, greieri şi alte gânganii care vor fugi de lumină iute-iute, prin crăpături.

Asociaţia Pro Democraţia face parte din reţeaua de ONG-uri Soros, dar este finanţată şi de... KAS, Agenţia pentru Strategii Guvernamentale şi de Camera Deputatilor. Este posibil ca site-ul APD să nu fi fost actualizat, Agenţia pentru Strategii Guvernamentale (inventată de Tăriceanu) a fost restructurată, devenind direcţie în cadrul SGG.

Poate nu ar trebui să ne mirăm, când citim despre "promovarea unor atitudini democratice" în proiectul APD şi facem comparaţia cu conceptul "cetăţeniei democratice", definit de directorul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.

Sau când citim despre Proiectul "Educaţie pentru cetăţenie democratică" (cetăţenie europeană, desigur...), a cărui implementare a început în 1997. Propagandă europeistă de ani şi ani şi ani de zile, ca să alieneze sentimentul de identitate naţională. Targetul principal: tineretul.

Infiltrarea formatorilor în instituţiile de stat este masivă.



Cluburi pentru democratie

KAS desfasoara in parteneriat cu Asociatia Pro Democratia un proiect pilot de pregatire a tinerilor cu scopul asimilarii si promovarii valorilor democratice. Scopul este consolidarea democratiei in Romania prin dezvoltarea simtului civic si a unei culturi politice in randul tinerilor liceeni, sporirea cunostintelor cu privire la procesele democratice si stimularea implicarii civice a acestora.


Cluburi pentru democratie

Perioada: ianuarie 2011 - noiembrie 2011

In ciuda eforturilor autoritatilor si a sectorului neguvernamental de a crea premise pentru consolidarea democratiei in societatea romaneasca, realitatea autohtona dezvaluie carente in ceea ce priveste democratia veritabila.

Orice regim democratic functioneaza numai in conditiile respectarii valorilor si principiilor sale declarate. Valori democratice precum libertatea, egalitatea in fata legii si transparenta, coroborate cu mecanismele democratice precum votul si cu statul de drept pot fi promotorii unei democratii cu adevarat solide.

In ciuda consensului asupra dezirabilitatii crearii mediului propice dezvoltarii si consolidarii democratiei, modelul democratic romanesc nu este nici pe departe unul functional si corect. In acest sens este imperativ necesar crearea unui cadru favorabil si sustenabil in sprijinirea valorilor si principiilor democratice prin angrenarea tinerilor spre o cetatenie activa.

Scopul proiectului este cresterea nivelului de infomare, intelegere si aplicare de catre tineri a valorilor si principiilor democratice.

Obiective:
 
- Informarea tinerilor cu privire la regulile democratice si efectele practicilor si atitudinilor non-democratice; 
- Cresterea gradului de participare a tinerilor in ceea ce priveste promovarea unor atitudini democratice; 
- Diseminarea informatiei pentru sustinerea altor initiative.

Activitati:

- Selectarea localitatilor si a partenerilor proiectului; 
- Selectarea liceelor si promovarea proiectului in cadrul acestora prin
intermediul cluburilor APD, a materialelor tiparite si a instrumentelor on-line; 
- Selectarea tinerilor implicati in proiect; 
- Realizarea unui suport de curs; 
- Organizarea unui numar de opt seminarii de pregatire/ conferinte cetatenesti, unul per localitate;
- Crearea  unui club de dezbateri in licee (4 cluburi in fiecare localitate); 
- Organizarea unor intalniri intre cluburile de dezbateri din aceeasi localitate, in cadrul carora vor fi abordate teme de actualitate, legate de democratie si drepturi cetatenesti; 
- Elaborarea unui raport continand prezentarea activitatilor, concluzii si recomandari; 
- Diseminarea rezultatelor proiectului; 
- Evaluarea proiectului.

Grup tinta:

Tinerii cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 de ani.

Beneficiari directi:

160 de elevi vor acumula cunostinte in domeniul bunei folosiri a democratiei si isi vor dezvolta capacitatea de a dezbate pe un subiect dat;

20 de profesori din unitatile de invatamant unde se desfasoara evenimentul;

8 cluburi APD implicate in proiect.

Beneficiari indirecti:

32 licee din Romania vor capata experienta in ceea ce priveste informarea tinerilor si organizarea de dezbateri;

cel putin 500 de institutii de invatamant informate cu privire la initiativa de fata si impactul activitatilor desfasurate.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Dupa ce Tismaneanu a plecat de la conducerea ISP la conducerea IICMER , la numai 1-2 luni a adus acolo ,ca sponsor pe KAS .Apoi au facut impreuna anul trecut in Pasajul de la Universitate expozitia despre mineri.....


http://mineriade.iiccr.ro/despre_proiect/

Riddick spunea...

KAS sponsorizează şi "concurenţa", aşa-zisul institut al lui Marius Oprea. Dealtfel, umblă vorba că Oprea ar fi agent german.

Crystal Clear spunea...

KAS se baga absolut in mai toate institutiile de cultura, de istorie, de educatie ale statului roman.
KAS e PESTE TOT .....

Riddick spunea...

Ce s-o întâmpla dacă vine la putere USL ? ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: